Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Πέτρος Φιλιππίδης / Ελεύθερος παρά τα 8 χρόνια φυλακή για δύο απόπειρες βιασμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Ελεύθερος παρά τα 8 χρόνια φυλακή για δύο απόπειρες βιασμού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
(ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε οκτώ χρόνια φυλακή για τις δύο απόπειρες βιασμού. Η εισαγγελέας πρότεινε 6 χρόνια για την πρώτη απόπειρα και 2 για τη δεύτερη και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της.

Ωστόσο, επίσης ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, στον οποίο επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα δεν χορήγησε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ο γνωστός ηθοποιός αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος. Όπως είπε «είναι γνώστης διαμονής, δεν υπήρξε φυγόδικος ούτε φυγόποινος», ενώ τόνισε πως η δράση του αναπτύχθηκε στον θεατρικό και τηλεοπτικό χώρο όπου πλέον δεν είναι φιλικοί χώροι για αυτόν.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του» ανέφερε. Είπε επίσης πως και ο ίδιος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτόν τον χώρο.

Νωρίτερα, στο αιτιολογικό της να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη, η εισαγγελέας ανέφερε: «Για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αξιώνεται ηθική και ψυχική μεταστροφή του δράστη. Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά θετική δράση από την πλευρά του, αλλαγή του τρόπου ζωής του. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η στάση του στη δίκη διότι αυτή μπορεί να είναι προσχηματική. Πρέπει να επικαλεστεί θετικά πραγματικά περιστατικά ομαλής και καλής συμβίωσης. Αόριστοι οι ισχυρισμοί υπεράσπισης περί του "τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του". Κατά την γνώμη μου ακούστηκε και αναφέρομαι σε καταθέσεις για το 2016 και το 2018.»

Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν "παραφωνία" στη ζωή του οι πράξεις, για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν "παραφωνία", δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998, είχε αντικοινωνική συμπεριφορά.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL