Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Αττικόν / Το βίντεο που εκθέτει τον Πλεύρη - Γεμάτο ράντζα το νοσοκομείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικόν / Το βίντεο που εκθέτει τον Πλεύρη - Γεμάτο ράντζα το νοσοκομείο

Ράντζα
(SCREENSHOT)

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτιλύσσονται στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η βοήθεια που υποτίθεται ότι θα παρείχαν οι ιδιωτικές κλινικές για την αποσυμφώρηση των ράντζων στο ΕΣΥ δεν φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα. Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι εξαγγελίες του Θάνου Πλεύρη και η παροχή κλινών για να μην αναπτύσσονται τόσα ράντζα στα νοσοκομεία είναι «μία τρύπα στο νερό».

Αυτό αποδεικνύεται από την εφημερία του Αττικόν, το βράδυ της Τρίτης. Σε γενικές γραμμές, ήταν μια καλή εφημερία σε προσελεύσεις καθώς εξετάσθηκαν 780 ασθενείς, ενώ παργματοποιήθηκαν 175 εισαγωγές ασθενών. Οι σχετικά μειωμένοι αριθμοί σε σχέση με προηγούμενες εφημερίες, οφείλονται στις καιρικές συνθήκες που δεν οφέλησαν τη μετακίνηση των πολιτών. Και όμως, το πρωί της Τετάρτης ήταν ανεπτυγμένα  65 ράντζα και 18 ασθενείς βρίσκονταν και νοσηλεύονταν στο τμήμα βραχείας νοσηλείας. Το λειψό νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες κλινικές κλήθηκε να στελεχώσει το τμήμα βραχείας νοσηλείας για να λειτουργήσει το σύστημα.

Εδώ ξεκινούν τα τραγελαφικά, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο. Η ιδιωτική κλινική θα έπρεπε να πάρει έως 30 ασθενείς από την εφημερία του Αττικόν για αποσυμφόρηση των ράντζων. Ωστόσο, το ΕΚΑΒ δεν διεκομίζει ασθενείς στην ιδιωτική κλινική, ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή τους στα επείγοντα  και εαν χρειάζονται εισαγωγή να τους νοσηλεύσει. Προσέρχονται όλοι στο Αττικόν, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και εαν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να εισαχθούν, καλείται ιδιωτικό ασθενοφόρο έναντι 40 ευρώ που επιβαρύνεται το νοσοκομείο και τους μεταφέρει στην ιδιωτική κλινική. Επίσης, στην ιδιωτική κλινική επιλέγονται για νοσηλεία ήπια περιστατικά και όχι βαριά.

Προτιμούν το ράντζο από τους ιδιώτες

Πολλοί είναι οι ασθενείς που αρνούνται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική, για να αποφύγουν το ράντζο του Αττικόν, καθώς προτιμούν το ραντζο του δημόσου νοσοκομείου. «Εμπιστεύονται το δημόσιο νοσοκομείο -έστω το ραντζο του-, από το ιδιωτικό. Βέβαια, φοβούνται και τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμισθούν» εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος. Παράλληλα, το ΝΙΜΤΣ, που συνδράμει στις εφημερίες του Ευαγγελισμού, στην τελευταία του εφημερία διεκομίσθησαν με το  ΕΚΑΒ 40 βαριά περιστατικά και έγιναν 20 εισαγωγές.  Ο Ευαγγελισμός για τεταρτη εφημερία δεν ανέπτυξε ράντζα. «Είναι βοήθεια το ΝΙΜΤΣ, δεν φθάνει όμως για να εξαλειφθούν για πάντα τα ράντζα  του Ευαγγελισμού» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρόνωντας ότι για να συμβεί αυτό χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού και ανάπτυξη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL