Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C23.5°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.1°C24.0°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.7°C21.5°C
5 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
21.2°C21.3°C
3 BF 42%
Σεισμός Τουρκία-Συρία / «Με φόβισε περισσότερο ο δεύτερος σεισμός– Ήταν σαν να ήμουν στη θάλασσα, πάνω στα κύματα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός Τουρκία-Συρία / «Με φόβισε περισσότερο ο δεύτερος σεισμός– Ήταν σαν να ήμουν στη θάλασσα, πάνω στα κύματα»

Νίκος Καρύδας Τουρκία
(Screenshot)

Στο αυτοκίνητό του διανυκτερεύει από την ημέρα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία ο Νίκος Καρύδας, μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας Γκαζιαντέπ, που ζει στην πληγείσα περιοχή. Η πόλη, στην οποία διαμένει, είναι μόλις 45 λεπτά από το επίκεντρο και, όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, κανείς δεν θέλει να ρισκάρει και να μπει στα διαμερίσματα.

«Φοβάμαι να ξανανιώσω εκείνο που ένιωσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, η πληροφόρηση που είχε χθες ήταν για 300-320 θύματα στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ ο ίδιος είδε με τα μάτια του 2-3 παλιές οικοδομές να έχουν κατεδαφιστεί.

Ο Ν. Καρύδας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του πρώτου σεισμού. «Ήμουν σε βαθύ ύπνο. Δεν θυμάμαι το λόγο που ξύπνησα. Κατάλαβα ότι ήταν ένα δυνατός σεισμός αλλά είχα εντύπωση ότι θα κρατήσει κάποια δευτερόλεπτα. Είδα όμως ότι διαρκούσε και στο μυαλό πέρασε ότι  το κτίριο θα πέσει γιατί είχε μια πολύ μεγάλη ταλάντωση. Και μέχρι να ντυθώ και να πάρω τα πράγματά μου, αυτό μπορεί να διήρκησε ενάμισι λεπτό τουλάχιστον. Τόσο ήταν η διάρκεια του σεισμού» ανέφερε.

«Ήταν βράδυ, είδα ότι όλος ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους, είχαν πάρει τα αυτοκίνητα. Ασυναίσθητα ακολουθούσα κι εγώ, δεν ήξερα πού πηγαίνω. Υπήρχε ένας πανικός, ένα μποτιλιάρισμα στην πόλη» συνέχισε.

«Αυτό όμως που με φόβισε περισσότερο ήταν ο δεύτερος σεισμός. Μέσα στο αμάξι με βρήκε και είχα την αίσθηση ότι ήμουν μέσα στη θάλασσα, πάνω στα κύματα» σημείωσε.

Ο Ν. Καρύδας είπε ότι μόνο όσοι μένουν σε ισόγειες μονοκατοικίες, σε καινούργια κτίρια, διανυκτερεύουν στα σπίτια τους. Όλοι οι άλλοι είναι στα αυτοκίνητα, με τις αλάνες και τα πάρκινγκ από μεγάλα σουπερμάρκετ να είναι γεμάτα.

Τέλος, ρωτήθηκε τι έχει σκοπό να κάνει από εδώ και πέρα. «Ο άνθρωπος ζει με την ελπίδα. Σήμερα η νύχτα κύλησε ομαλά, γύρω στις 5.30 ώρα το πρωί Ελλάδας είχε μια σεισμική δόνηση. Φαίνεται ότι έχει ηρεμήσει κάπως» ανέφερε και πρόσθεσε με νόημα ότι θα περιμένει: «Μέχρι να γίνει η καρδιά μου πέτρα και να ανέβω στο διαμέρισμα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL