Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα / Πού απαγορεύτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα / Πού απαγορεύτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Φορτηγό στα χιόνια στην Αττική Οδό
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από τις 20:00 της Δευτέρας σε τμήμα της εθνικής οδού και στην Αττική οδό, ανακοίνωσε το απόγευμα η τροχαία Αττικής αναφορικά με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τροχαία για λόγους ασφαλείας και αποφυγής κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Ειδικά για τα αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΑ, τα οποία εκτελούν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η παραπάνω διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 20:00 σήμερα έως αύριο το πρωί στις 11:00.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Επιπρόσθετα, η τροχαία υπενθυμίζει ότι όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ενώ προτρέπει τους οδηγούς να έχουν γεμάτο το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας, «από την 20:00΄ ώρα σήμερα (06-02-2023) και μέχρι νεοτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, ως ακολούθως:

Λάρισα

  • στο τμήμα του οδικού άξονα Ν.Ε.Ο. Π.Α.Θ.Ε., από τη χ/θ 400+265 (όρια νομού Λάρισας – νομού Πιερίας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Λάρισας – νομού Μαγνησίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Μαγνησία

  • στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Φθιώτιδας – νομού Μαγνησίας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.στο παράπλευρο δίκτυο του Αυτοκινητόδρομου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από όρια με νομό Φθιώτιδας και μέχρι το Βελεστίνο.

Καρδίτσα

  • στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, από τη χ/θ 46+900 έως τη χ/θ 104+00, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL