Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Νοσοκομείο Κομοτηνής / Απολύουν 19 καθαρίστριες και τις αντικαθιστούν με εργολάβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Κομοτηνής / Απολύουν 19 καθαρίστριες και τις αντικαθιστούν με εργολάβο

Διαμαρτυρία καθαριστριών στο υπουργείο Υγείας
Φωτογραφία αρχείου - (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απολύουν δεκαεννιά καθαρίστριες του νοσοκομείου της Κομοτηνής που έβαλαν πλάτη στην εποχή του covid και όχι μόνο, για να τις αντικαταστήσουν με εργολαβική εταιρεία.

Οι καθαρίστριες δουλεύουν στο νοσοκομείο από 13 έως 22 χρόνια, με ολιγόμηνες συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν. Όπως περιέγραφε μιλώντας στο MEGA η κα Αλεξάνδρα, ξεκίνησαν και οι ίδιες με εργολαβική διαδικασία, προχώρησαν μέσω ΑΣΕΠ και συνέχισαν με τρίμηνες συμβάσεις, που ανανεώνονταν ολα αυτά τα χρόνια. 

«Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη σύμβαση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις».

«Την περίοδο του κορονοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε. Είδαμε ότι βγήκε το πρόγραμμα χωρίς τα δικά μας τα ονόματα», πρόσθεσε η ίδια.

«Η σύμβαση λήγει τέλος Ιουνίου. Είχε μέσα την όρο ότι αν ξεκινήσει η διαδικασία εργολάβου, παύει η σύμβαση... Μας χρωστούσαν 20 - 25 ρεπό την καθεμία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. «Είμαστε όλες πάνω από 50 χρονών. Πού θα βρούμε δουλειά;» διερωτήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL