Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Meteo / Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Meteo / Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες

Κρύος καιρός στο Σύνταγμα
INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Σε τρεις διαφορετικές φάσεις μπορεί να περιγραφεί η πρόγνωση του καιρού για τις 7 επόμενες ημέρες, σύμφωνα με νεότερη ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις για χιόνια το προσεχές Σαββατοκύριακο χαρακτηρίζονται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα, σύμφωνα με το meteo.gr

Η πρώτη φάση χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα και αφορά από σήμερα Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Το εν λόγω χρονικό διάστημα χαρακτηρίζεται από μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της νότιας κυρίως χώρας.

Η δεύτερη φάση η οποία επίσης χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής. Τότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Tέλος, η τρίτη φάση η χαρακτηρίζεται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα και αφορά στο χρονικό διάστημα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και το βράδυ της Δευτέρας 06/02. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Ωστόσο, η ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων καθώς και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL