Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Γιάννης Μπουτάρης / Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υποκινητής της επίθεσης εναντίον μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Μπουτάρης / Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υποκινητής της επίθεσης εναντίον μου

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
MTION TEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη κατονόμασε ως υποκινητή της εις βάρος του επίθεσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στη δίκη η οποία ξεκίνησε σήμερα, μετά από επτά αναβολές.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τριών ατόμων, που είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σήμερα, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι Π. Ψωμιάδης αφού τον εξύβρισε, αποκαλώντας τον «πολιτικό τραβέλι», έκανε κίνηση με τα χέρια του, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να κινηθεί εναντίον του με ύβρεις και χτυπήματα.

«Ο όχλος ένα "τσικ" θέλει για να ξεσπάσει. Έκανε τη δουλειά του (σ.σ. ο Ψωμιάδης) για να ξεσηκώσει τον κόσμο», κατέθεσε ο Γ. Μπουτάρης, περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν το 2018.

«Μέσα στο πλήθος υπήρχαν τρεις διάσπαρτες ομάδες [...] Με το νεύμα αυτό ενώθηκαν [...] Ήρθαν, με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντούν και να με χτυπούν- άλλος από πίσω, άλλος από μπροστά και το πλάι. Έπεσα στον δρόμο. Δεν κατάλαβα ποιοι ήταν. Φτάνοντας στο όχημα, ένας έσπασε το παρμπρίζ», κατέθεσε ο ίδιος σημειώνοντας ότι εάν δεν είχε μαζί του τον υπεύθυνο ασφαλείας θα υπήρχε πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ενώπιων του δικαστηρίου, ο Γ. Μπουτάρης υπέστη μώλωπες και μεταφέρθηκε για τις α’ βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Καθώς τού επιδείχθηκαν φωτογραφίες από το επεισόδιο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον έναν κατηγορούμενο, ο οποίος είναι αστυνομικός, ως «ένα από τα άτομα που με χτυπούσαν».

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμφθηκαν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- είχε καταφερθεί εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Ο Π. Ψωμιάδης διώκεται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, ενώ οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όλοι ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της επίθεσης. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι κι ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην εκδήλωση εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων ως ιδιώτης.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρχε κλίμα εναντίον του, τότε, επειδή είχε προηγηθεί μία δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία σήμερα χαρακτήρισε ως «άστοχη», λέγοντας ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη.

Τέλος, η δίκη διεκόπη για τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Συνολικά παρίστανται επτά εξ αυτών, ανάμεσά τους ο Π. Ψωμιάδης, ενώ οι υπόλοιποι διά πληρεξούσιων δικηγόρων. Οι περισσότεροι αρνούνται τις κατηγορίες και κάποιοι αποδέχονται μέρος αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL