Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Κακοκαιρία στην Αττική / Πνίγηκε ξανά το επιτελικό κράτος - Χάος και τεράστια προβλήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία στην Αττική / Πνίγηκε ξανά το επιτελικό κράτος - Χάος και τεράστια προβλήματα

Άνθρωποι με ομπρέλες στη στάση λεωφορείου υπό βροχή
INTIME/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα προβλήματα στην Αττική από τη έντονη βροχόπτωση η οποία πλήττει το λεκανοπέδιο, ήδη από το πρωί της Πέμπτης. Η κακοκαιρία συνοδεύτηκε και από πτώση χαλαζιού σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε άλλες συνοικίες του Λεκανοπεδίου.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ενώ πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, στην Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία.

Όχημα της πυροσβεστικής στο δρόμο
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρώτη νεροποντή του χειμώνα έκανε το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο σε σημεία όπως η περιοχή του Θησείου, ενώ προκάλεσε και φθορές σε κτίρια όπως αυτό στην οδό Ερμού όπου τμήμα του μπαλκονιού κατάρρευσε, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΡΜΟΥ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Πέτρες από μπαλκόνι στην Ερμού
INTIME/ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προβλήματα καταγράφηκαν και σε νηπιαγωγεία και πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε καθώς το ισόγειο κτίριο γέμισε νερά, με τις δασκάλες να ανεβάζουν τα νήπια πάνω στα θρανία.

Νηπιαγωγείο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αργότερα, φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών στο ΕΜΠ, έδωσαν εξετάσεις με φακούς, καθώς λόγω της βροχής σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο.

Φοιτητές δίνουν εξετάσεις χρησιμοποιώντας φακούς
902.gr

Νωρίτερα, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους και με δεδομένο ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην Αττική ως αργά το βράδυ της Πέμπτης, τα σχολεία που λειτουργούν το απόγευμα και τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά. Αύριο, Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους, σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του παλιού Ιπποδρόμου, καθώς χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για την απάντληση υδάτων. Η κίνηση των οχημάτων, διεξάγεται μόνο από την δεξιά λωρίδα.

Επιπλέον για αρκετές ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Αργά το απόγευμα η τροχαία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Ακόμη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βραυρώνος στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Μαραθώνος. Υπενθυμίζεται ότι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.

 

Χάος επικράτησε και στις 3 γραμμές του μετρό. Αρχικά σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας της γραμμής 1 στο σταθμό Ειρήνη, με αποτέλεσμα οι συρμοί να ακινητοποιηθούν και να παραμείνουν στους σταθμούς μέχρι την επανεκκίνηση των συστημάτων.

Στη συνέχεια, καθυστερήσεις σημειώθηκαν μετά τις 15:00 και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε υποσταθμούς της ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία των γραμμών και να καθυστερούν οι συρμοί.

Νερά από τη βροχή σε σταθμό του μετρό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ. Όπως ενημερώνει ο ΣΕΓΑΣ με ανάρτηση στο facebook, πλημμύρισε το προπονητήριο. «Το σημείο που ξεχειλίζουν τα νερά είναι στο διάδρομο του μήκους εκεί όπου μεταξύ πολλών εξαιρετικών αλτών, γυμνάζεται και ο κορυφαίος στον κόσμο Μίλτος Τεντόγλου», σημειώνεται στην ανάρτηση.

https://www.facebook.com/segas.gr/posts/pfbid09D8va1EV5eELiTvNBWGjHytYMQaK4UPFLDfKj8b3sXc1UJScdjLJuJi9Ye1XNb9bl?__cft__[0]=AZWLDhi-Jnan4E2wMr-IAWPcrC9gJ2QkdmnayIvUorJpPHcSfOZqa0sDaWIQ8bCbU-ZrQmwsiIzaktvFUa4-8yd597We45inqIZzG2o-XUdcxHu-lSBuC4S02Ax4wleLXnO2sCvbqLdywV-WxD6akQdQ8ljUsIri3YiOsLei8Cnm5WhwVzYZ4RR6Npfz4hsbmWI&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL