Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Τσίπρας - Ράμμος / Πώς τα ΜΜΕ «έθαψαν» τις ραγδαίες εξελίξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας - Ράμμος / Πώς τα ΜΜΕ «έθαψαν» τις ραγδαίες εξελίξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας έξω από την ΑΔΑΕ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Να κρύψουν κάτω από το χαλί τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προσπαθούν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης τα οποία είτε αποσιωπούν είτε σχεδόν κρύβουν τις ειδήσεις των τελευταίων ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής Χρήστο Ράμμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, στο επίκεντρο της οποία βρέθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι έρευνες που διεξήγαγε τις προηγούμενες ημέρες η ΑΔΑΕ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήλθε του κτιρίου όπου στεγάζεται η ανεξάρτητη αρχή κρατώντας έναν φάκελο, ενώ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα συμβολική δήλωση: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα έναν φάκελο με την ένδειξη «απόρρητο» ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει την έκθεση της ΑΔΑΕ σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων της μετά το σχετικό αίτημα του Αλ. Τσίπρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Επιπλέον παρόμοιο φάκελο φέρεται να έχει στείλει και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτέλεσε η είδηση ότι αύριο, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει παρέμβαση στη Βουλή γνωστοποιώντας τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο φάκελο που έλαβε από την ΑΔΑΕ.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν αρκετά σημαντικά γεγονότα για αρκετές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που διατηρούν καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και είτε «θαύτηκαν» δημοσιογραφικά, είτε αποσιωπήθηκαν ολοκληρωτικά.

Το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα επέλεξε να παίξει στα πρώτα πέντε θέματα τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023.

Στο iefimerida.gr οι ειδήσεις της επιστολής Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής και η αυριανή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα για το ίδιο θέμα πέρασαν στα ψιλά, καθώς τη μεν πρώτη για να τη βρει κάποιος θα πρέπει να ψάξει αρκετά ενώ η δεύτερη πέρασε μόνο από την ροή ειδήσεων.

Πολύ χαμηλά στη δημοσιογραφική αξιολόγηση και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ βρίσκονται τα παραπάνω γεγονότα ενώ η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» έκρινε σημαντική απλά για δημοσίευση, μόνο την είδηση της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στην ΑΔΑΕ. Η είδηση βεβαίως είχε παρόμοια μοίρα με τις παραπάνω ιστοσελίδες, αναφορικά με την προτεραιοποίησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα παραπάνω σημαντική θέση κατέχει η εκδίκαση της υπόθεσης στο ειδικό δικαστήριο στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει προσκομιστεί η παραμικρή απόδειξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL