Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Θεσσαλονίκη / Φωνή απόγνωσης σε δομή φροντίδας ΑμεΑ - «Με δένει, με χτυπάει κάθε μέρα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Φωνή απόγνωσης σε δομή φροντίδας ΑμεΑ - «Με δένει, με χτυπάει κάθε μέρα»

αυτοκτονία - κακοποίηση
Φωτογραφία αρχείου (PIXABAY.COM)

Καθημερινό εφιάλτη φαίνεται πως ζούσε 49χρονος άνδρας με αναπηρία σε δομή φροντίδας Ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλει ο αδελφός του κατά την επίσκεψη του  στη συγκεκριμένη δομή διαπίστωσε πως ζούσε σε άθλιες συνθήκες, ενώ έμενε νηστικός, καθώς δεν του έδιναν φαγητό.

Στη δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αδελφός του 49χρονου ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό, διαπίστωσε πως κινδύνευε η ζωή του αδελφού του. Τότε κατήγγειλε τον φροντιστή του αδελφού του για σωματική κακοποίηση. «Έκλαιγε. Γιώργο με δένουν, Γιώργο με χτυπάει κάθε μέρα. Δεν μπορώ άλλο, θα πεθάνω» είπε ο αδερφός του μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπεύθυνος της δομής ήταν ιερέας ο οποίος φαίνεται να είχε κερδίσει την εκτίμηση της οικογένειας του 49χρονου.  Η υπόθεση πλέον παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο 49χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι προανακριτικά υποστήριξαν ότι ο χώρος δεν ήταν δομή φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται πως δύο άνδρες ηλικίας 56 και 44 ετών συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατηγορούμενοι για έκθεση και σωματική βλάβη σε βάρος του 49χρονου άνδρα.

https://youtu.be/ntbpJrrvDBU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL