Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Ψευτογιατρός - Θεσσαλονίκη / Έλεγε ότι κούραρε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Νόβακ Τζόκοβιτς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψευτογιατρός - Θεσσαλονίκη / Έλεγε ότι κούραρε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Νόβακ Τζόκοβιτς

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Γιατρός γνωστών δημοσίων προσώπων ισχυριζόταν πως ήταν ο ψευτογιατρός που έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους πέντε συνάνθρωποι μας.

Ο ψευτογιατρός από τα Καμίνια μαζί με έναν 72χρονο Γερμανό γιατρό, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για απάτη σε βάρος τουλάχιστον 15 ασθενών που έπασχαν από κλήρυνση κατά πλάκας ή άλλες νευρολογικές παθήσεις.Μάλιστα ο ψευτογιατρός έφτανε στο σημείο να δηλώνει ευθαρσώς ότι η θεραπεία του ήταν τόσο αποδοτική ώστε ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Σύμφωνα με το Mega o 66χρονος έφτανε στο σημείο να συστήνεται ότι ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και αθλητών όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η δράση του 66χρονου ψευτογιατρού, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε το 2009 και διήρκησε μέχρι το Νοέμβριο του 2020.

Όμως, εξετάζονται περιπτώσεις καταγγελιών από το 2002. Θύματά του ασθενείς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο.

Ο Γερμανός συνεργός του είχε βγάλει ΑΦΜ στην Ελλάδα και προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο του 66χρονου. Ο 66χρονος παρουσιαζόταν ως φυσίατρος επιδεικνύοντας ένα χαρτί από σεμινάριο στην Αμερική.

«Να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα «θυμαράκια»»

Όσοι ανακάλυπταν το πραγματικό πρόσωπο του ψευτογιατρού δέχονταν απειλές ακόμα και για τη ζωή τους, στην περίπτωση που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, ανέφερε χαρακτηριστικά το Mega.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε. Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι «να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα« θυμαράκια»», ανέφερε ένα από τα θύματα του 66χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μέσω ενός γνωστού γνώρισε τον γιατρό και του υποσχέθηκε πως θα τον κάνει καλά μέσω μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα», αποκάλυψε η κόρη 58χρονου θύματος του ψευτογιατρού Ειρήνη Βουράκη.

Ο πατέρας της Ειρήνης Βουράκη έπασχε από ALS και ο ψευτογιατρός του πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία του ώστε να ξεκινήσει θεραπεία βλαστοκυττάρων.

«Ενώ του είχε πει πως σε έξι μήνες θα δει διαφορά, δεν είδε ποτέ, χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Έδωσε τους κόπους μιας ζωής για να γίνει καλά αλλά δεν έγινε τίποτα. Του δώσαμε κοντά στα 30.000 ευρώ, άλλα στο χέρι άλλα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μη φαίνονται όλα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να τιμωρηθεί»

«Στο διάστημα των έξι μηνών, συναντήθηκαν περίπου 4 -5 φορές αλλά τα σκευάσματα τα έστελνε με courier. Όταν είδαμε πως ο μπαμπάς μου δεν γινόταν καλά τον πήρε τηλέφωνο και απαίτησε τα χρήματά του πίσω και του είπε πως θα τον καταγγείλει. Εκείνος του έκλεινε το τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και του έλεγε, πήγαινέ με όπου θέλεις. Η γνωριμία τους ήταν το 2009 και ο πατέρας μου απεβίωσε το 2011. Δεν είναι εύκολο για εμάς αλλά μόνο για τη δικαίωση στη μνήμη του, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL