Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ζακ Κωστόπουλος / Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη στο Εφετείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζακ Κωστόπουλος / Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη στο Εφετείο

Αστυνομικοί στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις 15 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018. To αίτημα υπέβαλε η υπεράσπιση καταδικασμένου μεσίτη ενώ παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου και ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι στις 25 Ιανουαρίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης κατά της απόφασης αναστολής της ποινής του καταδικασμένου μεσίτη, ο οποίος δύο μήνες μετά τη φυλάκισή του αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, ενώ του τέθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Κατά της απόφασης άσκησε αναίρεση η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Τόσο ο μεσίτης όσο και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη. Και ο κοσμηματοπώλης βρίσκεται εκτός φυλακής καθώς λόγω ηλικίας αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του  σε κατ’ οίκον περιορισμό.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL