Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Κυψέλη / Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυψέλη / Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της

Κατηγορούμενη έξω από τα δικαστήρια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ισόβια κάθειρξη, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την 30χρονη που μαζί με τον σύντροφό της δολοφόνησαν τον 7χρονο γιο της στην Κυψέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο, η 30χρονη αρνήθηκε την εμπλοκή της στη δολοφονία του παιδιού, υποστηρίζοντας ότι δεν άκουγε τι γινόταν.

Σημειώνεται ότι ο τότε σύντροφός της 30χρονης, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κέρκυρας, περιέφερε τα οστά του μικρού αγοριού μέσα σε εργαλειοθήκη, αφού αρχικά είχαν θάψει στην ταράτσα της πολυκατοικίας που ζούσαν τον 7χρονο.

Το παιδί, παρουσία της μητέρας η οποία έμεινε άπραγη, δολοφονήθηκε το 2017 από τον σύντροφο της, ο οποίος το είχε βάλει σε πολύωρη τιμωρία με μονωτική ταινία στο στόμα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το αγόρι υποχρεώθηκε από τον εκλιπόντα και την μητέρα, που ήταν παρούσα, χωρίς να αντιδρά σε όσα συνέβαιναν, να καθίσει επί ώρες όρθιο στον τοίχο με φιμωμένο το στόμα «με συνέπεια το θύμα να περιέλθει σε κατάσταση έντονης ψυχικής και σωματικής αδυναμίας». Εξουθενωμένο το παιδί έπεσε κάτω χωρίς να παρέμβει η μητέρα να του αφαιρέσει την μονωτική ταινία, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Αρχικά το ζευγάρι έκρυψε το πτώμα του 7χρονου σε κρύπτη που έχτισε ο σύντροφος της μητέρας στην ταράτσα του σπιτιού που έμεναν στην Κυψέλη. Όταν μετακόμισαν έβαλαν τα οστά του μικρού παιδιού, στην εργαλειοθήκη της δουλειάς του εκλιπόντος και τα είχαν μαζί τους μέχρι που τα εντόπισαν αστυνομικοί. Η απουσία του παιδιού αρχικά είχε συνδυαστεί με ταξίδι του συντρόφου της μητέρας στην πατρίδα του.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην σημερινή διαδικασία ο Εισαγγελέας κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας μου» ζήτησε την καταδίκη της μητέρας.

Μιλώντας για το αγόρι, ο Εισαγγελέας τόνισε πως «είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που τον κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί για αυτό η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία».

«Επικαλέστηκε ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Είχε μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της» ανέφερε για την κατηγορουμένη ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και έμπλεκε με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις».

«Του έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Εκείνος χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία» υποστήριξε η κατηγορουμένη προσθέτοντας:

«Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ έπαιζα, παιχνίδια, δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL