Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Πυροβολισμός 16χρονου / Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση

ΑΣΤΥΝΝΟΜΙΚΟΣ - ΡΟΜΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη γιατί δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, υπήρξε διαφωνία σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκισή του ή όχι μεταξύ του εισαγγελέα και του ανακριτή. Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα συνεδριάσει εντός πέντε ημερών.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του εκτίμησε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, «θα αποφασίσει υπέρ της οριστικής απελευθερώσεως του κυρίου κατηγορουμένου».

Ο 34χρονος αστυνομικός μπήκε από την πίσω πόρτα στο γραφείο του ανακριτή ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο πραγματοποιείται συγκέντρωση Ρομά και πολιτικών οργανώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΤΥΝΝΟΜΙΚΟΣ - ΡΟΜΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο αστυνομικός που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωση «αθώος» και επέρριψε ευθύνες στο ανήλικο θύμα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια λίγο πριν την απολογία του κατηγορούμενου ότι ο αστυνομικός δεν έχει να μετανιώσει για τίποτα καθώς δεν έχει κάνει κάτι, που δίνει σαφέστατα τον τόνο της υπερασπιστικής γραμμής η οποία θα είναι επί της ουσίας η ενοχοποίηση του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα δικαστήρια την ίδια ώρα που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται Ρομά, πολιτικές οργανώσεις και αλληλέγγυοι.  «Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά», το βασικό σύνθημα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκαν στο πλευρό του κατηγορούμενου αστυνομικού συνάδελφοί του με πολιτικά ρούχα για να του  εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Από την ΕΛΑΣ ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω από τα δικαστήρια δρόμους, οι οποίες θα ισχύουν έως τις 4 το απόγευμα. 

ΑΣΤΥΝΝΟΜΙΚΟΣ - ΡΟΜΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Να σημειωθεί ότι στον κατηγορούμενο αστυνομικό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που είναι κακούργημα και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά, Παναγιώτης Σαμπάνης, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια ανέφερε πως όλοι – και οι Ρομά και οι γονείς και η σύζυγός του 16χρονου ζητούν δικαιοσύνη εκφράζοντας την άποψη πως ο αστυνομικός πρέπει να προφυλακιστεί. Παράλληλα έκανε έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία στη διάρκεια των συγκεντρώσεων και να παραμείνουν ήρεμοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL