Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Πυροβολισμός 16χρονου / Αστακός σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Αστακός σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

132656217a.png

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί η μεταφορά του «πιστολέρο» αστυνομικού που τραυμάτισε σοβαρά με σφαίρα στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση των Ρομά και αλληλέγγυων, που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην συγκαλυφθεί η υπέρμετρη βία που άσκησε ο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για μια κλοπή 20 ευρώ, ενώ αποδίδουν και ρατσιστικά κίνητρα στην πράξη του.

Το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή και ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκαν ρυθμίσεις κυκλοφορίας στους γύρω από τα δικαστήρια δρόμους, οι οποίες θα ισχύουν έως τις 4 το απόγευμα. Η ατμόσφαιρα πάντως στους οικισμούς των Ρομά είναι ηλεκτρισμένη και δυστυχώς πολλά νεαρά άτομα απειλούν ότι αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, «θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας». Αυτό δήλωσε χθες και ένα συγγενικό πρόσωπο του άτυχου Κώστα, που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Από την άλλη, όλα δείχνουν ότι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δεν θα είναι «διακριτική» και ήδη στη ΓΑΔΘ εκτιμούν πως θα υπάρχουν επεισόδια, αν και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης μιλάνε για «ειρηνική διαμαρτυρία».

Χωρίς επίσημη ενημέρωση, οργιάζουν οι φήμες

Ούτε χθες από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο βγήκε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του 16χρονου Ρομά, ενώ κυκλοφόρησαν και πάλι φήμες που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ότι έχει πεθάνει. Μάλιστα, ο σοκαριστικός διάλογος των τεσσάρων ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην καταδίωξη του 16χρονου με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τετάρτης και καταλήγει με τη φράση «το άτομο είναι νεκρό», πυροδότησε φήμες ότι ο Κώστας είναι νεκρός από την πρώτη στιγμή… Η αλήθεια είναι ότι το παιδί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μια άλλη φήμη θέλει τον αστυνομικό, που απολογείται σήμερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά ζητά να διευκρινιστεί από επίσημα χείλη αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το «μαγικό» όπλο

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του αστυνομικού «έπιασε δουλειά» και ξεκίνησε τις εμφανίσεις στα πρόθυμα τηλεοπτικά κανάλια, όπου προσπαθεί να «αγιοποιήσει» τον θύτη και να ρίξει όλο το φταίξιμο στο θύμα. Χθες, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφαίνεται ότι από τη δικογραφία «προκύπτει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται» και πως ό,τι έκανε ήταν για να σώσει τη ζωή συναδέλφων του «από τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου». «Ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσικλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ρίχνοντας το φταίξιμο στην άσφαλτο, ενώ προσπέρασε το γεγονός ότι ο αστυνομικός είπε ότι έριξε μία βολή στον αέρα… Με λίγα λόγια, το αφήγημα του Αλ. Κούγια επιβεβαιώνει το σύνθημα των διαδηλώσεων για την αστυνομική βία «Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό, ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό»…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL