Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Πυροβολισμός 16χρονου / Τα ρίχνουν στο θύμα - Έκανε ελιγμό, η σφαίρα αντί να πάει στα λάστιχα, πήγε στο κεφάλι του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Τα ρίχνουν στο θύμα - Έκανε ελιγμό, η σφαίρα αντί να πάει στα λάστιχα, πήγε στο κεφάλι του

screenshot

Την υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει βενζίνη αξίας 20 ευρώ, ανέλυσε ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια υπερασπιστική γραμμή που όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας στηρίζεται στη διήγηση του γεγονότος από τον κατηγορούμενο αστυνομικό της ΔΙΑΣ και που δεν έχει καμιά σχέση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε τα εξής για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του ανήλικου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή:

-Ο πυροβολισμός του αστυνομικού στο κεφάλι του 16χρονου ήταν τυχαίος. Να σημειωθεί ότι η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομο «πυροβολισμό ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης».

-Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό και αντί η σφαίρα να πάει προς τα λάστιχα του οχήματος ή στον αέρα, η σφαίρα τον χτύπησε στο κεφάλι.

-Το αγροτικό που οδηγούσε ο 16χρονος έτρεχε με 180 χιλιόμετρα (!) για να διαφύγει από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν αυτό το αυτοκίνητο να τρέχει με 180 χιλιόμετρα την ώρα, ο Αλέξης Κούγιας έκανε έκπτωση στην ταχύτητα λέγοντας ότι έτρεχε με 140-150 χιλιόμετρα.

-Ο αστυνομικός ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη. Να σημειωθεί ότι βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας ο πυροβολισμός έγινε σε απόσταση, μόλις, 500 μέτρων από το βενζινάδικο. Παράλληλα άλλο βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες του βενζινάδικου, δείχνουν τους  τέσσερις αστυνομικούς να σηκώνονται από τα τραπέζια, να βάζουν τον εξοπλισμό τους και να φεύγουν για να κυνηγήσουν τον 16χρονο, γνωρίζοντας ποιος ήταν ο δράστης και τι είχε κάνει αφού ο υπεύθυνος του βενζινάδικου τους έχει ενημερώσει.

δεύτερη σφαίρα που βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου αποδεικνύει ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο του 16χρονου. Άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη από τα μέχρι στιγμής στοιχεία καθώς αν αποδειχθεί ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή, όπως είπε αρχικά.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL