Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Πυροβολισμός 16χρονου / Τα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την δολοφονική επίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Τα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την δολοφονική επίθεση

Διαμαρτυρία Ρομά
(INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο αστυνομικός μετά από αρκετές ώρες καθυστέρησης και υπό το βάρος της οργής των συγγενών και φίλων του 16χρονου Ρομά, τέθηκε τελικά σε διαθεσιμότητα, ενώ τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΑΣ τον «καίνε».

Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξάγεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση - ντροπής που είχε εκδώσει νωρίτερα η ΕΛΑΣ, όπου δεν είχε γίνει η παραμικρή αναφορά στη σφαίρα που δέχτηκε ο ανήλικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνεται η καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας που τόνισε ότι ήταν δολοφονική επίθεση, με πυροβολισμό σε ευθεία βολή. Όπως μετέδωσε το Open, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τρύπα από σφαίρα στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, κάτι που εξηγεί πώς ακριβώς συνέβη ο βαρύτατος τραυματισμός του 16χρονου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Θεόφιλος Αλεξόπουλος είχε δηλώσει τα εξής: «Καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε εκ μέρους του παιδιού εναντίον των αστυνομικών. Τελείως ανυπόστατα τα περί εμβολισμού. Το παιδί ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για μια κλοπή ευτελούς αξίας στο βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιο λόγο τον καταδίωκαν, και όταν είδαν ότι δε συμμορφώθηκε σήκωσαν πιστόλι από πίσω, η σφαίρα χτύπησε το τζάμι από πίσω του αγροτικού αμαξιού, στη συνέχεια το μαξιλαράκι και το κεφάλι του άτυχου παιδιού. Η έρευνα της αστυνομίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ανακοίνωσή της. Μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που τον καταδιώκει. Γιατί να βάλλει κατά αυτόν;».

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της είχε αποκρύψει ότι ο 16χρονος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού, αναφέροντας τα εξής στην ανακοίνωσή της: «Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ» περιγράφεται για τον σοβαρότατο τραυματισμό του 16χρονου.

«Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη με μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικούς αποκαλύπτει τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αυθαιρεσίας υπό κυβερνητική κάλυψη» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «η πολιτική αμετροέπεια της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στέλνει το λάθος μήνυμα επί τρία χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα τις πολλές περιπτώσεις αστυνομικών οργάνων που παραβιάζουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και δρουν ως παράγοντες ανασφάλειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό αυτό έρχεται μετά από μια σειρά αστυνομικών αυθαιρεσιών με στόχο νέους ανθρώπους».

«Η διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και η παραδειγματική τιμωρία είναι επιβεβλημένη. Επιβεβλημένη παράλληλα είναι η πολιτική αλλαγή συνολικά και στα ζητήματα ασφάλειας, όπου η κυβέρνηση έχει αφήσει ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα, ενώ τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας πολλαπλασιάζονται» κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL