Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Κώστας Μπέσιος / Έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Κόκκινου Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Μπέσιος / Έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Κόκκινου Θεσσαλονίκης

Ο Κώστας Μπέσιος

Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Κόκκινου Θεσσαλονίκης 91,4 Κώστας Μπέσιος.

Ο ίδιος ήταν μέλος του ραδιοφωνικού σταθμού από το 2014, δημιουργώντας δημιούργησε υπέροχες μουσικές εκπομπές και αφιερώματα. Πολιτικά ενεργός στην αριστερά από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο parallaximag.gr έλεγε για την μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο:

«Μεγάλη μου αγάπη η μουσική και ξαφνικά βρίσκομαι να έχω μια σημαντική δισκοθήκη. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν πια ξεκίνησε η Ελεύθερη Ραδιοφωνία φίλοι που είχανε τότε αναλάβει την δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Α103 με κάλεσαν να κάνω κάποιες εκπομπές. Από εκεί βρέθηκα στον σταθμό του Μύλου, μετά στο Ράδιο Ράδιο και όταν η Βάνα Χαραλαμπίδου έκανε τον πολύ καλό σταθμό στον Πολιτισμό στους 95,8 των FM πέρασα κι εγώ 12 όμορφα χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του σταθμού με πολλούς από τους οποίους με συνδέουν δεσμοί φιλίας. Τα τελευταία 7 χρόνια είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με το Κόκκινο της Θεσσαλονίκης. Και εάν το θέλετε ναι το ραδιόφωνο είναι ένας από τους μεγάλους έρωτες της ζωής μου».

Τον Κώστα Μπέσιο αποχαιρέτισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ραδιοφωνικού παραγωγού.

«Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1949 και ήταν απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.  Εργάστηκε στη Διεύθυνση Μνημείων της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Επίσης ήταν για χρόνια παραγωγός μουσικών εκπομπών για το ραδιόφωνο και τελευταία τον ακούγαμε από τη συχνότητα του 91.4 "Στο κόκκινο".

Φοιτητής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπλέχτηκε με το αντιδικτατορικό κίνημα και μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο Ρήγα Φεραίο και το ΚΚΕ Εσωτερικού. Πήρε μέρος στις πρώτες μεταδικτατορικές φοιτητικές εκλογές και εκλέχτηκε πρόεδρος στο σύλλογο φοιτητών της Βιομηχανικής. 

Παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός πολίτης και ακολούθησε με συνέπεια, πάθος αλλά και κριτική διάθεση τις ιδέες της Αριστεράς, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL