Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Τραγωδία στις Σέρρες / «Ο Βασίλης δεν ήθελε χθες να πάει σχολείο» - Τι λέει ο θείος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία στις Σέρρες / «Ο Βασίλης δεν ήθελε χθες να πάει σχολείο» - Τι λέει ο θείος

ΣΕΡΡΕΣ
EUROKINISSI/Anexartitos.gr

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου Βασίλη ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε. Τον μικρό μαθητή αποχαιρέτησαν δεκάδες κόσμος συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του.

«Δεν ήθελε να πάει εκείνη την ημέρα σχολείο ο Βασίλης», αποκάλυψε ο θείος του, Θεόδωρος Καντάς, μιλώντας στο Mega. Ανέφερε επίσης ότι στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία τον είδε την ώρα που μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Όπως δήλωσε η οικογένεια του Βασίλη το μόνο που ζητά είναι να μην πάει «χαμένος» ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο θείος του παιδιού.

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή». «Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε μεταφέροντας τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας όταν πληροφορήθηκαν για το δυστύχημα και τον θάνατο του παιδιού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχλήσει το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακριά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL