Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
16χρονος Θεσσαλονίκη / Τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές – Τι λέει η ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

16χρονος Θεσσαλονίκη / Τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές – Τι λέει η ΕΛΑΣ

αστυνομία ΕΛΑΣ ΔΙΑΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τη δική της εκδοχή για το περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με θύμα 16χρονο Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, δίνει η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα. Όπως αναφέρεται, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου ο 16χρονος εφοδιάστηκε με πετρέλαιο και έφυγε χωρίς να πληρώσει, ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο και άρχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, αφού ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι το όχημα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς «με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου», καθώς και ότι τελικά «επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

«Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ» περιγράφεται για τον σοβαρότατο τραυματισμό του 16χρονου.

Σημειώνεται ακόμη ότι ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL