Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Τραγωδία στις Σέρρες / Οργή των γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία στις Σέρρες / Οργή των γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

ΣΕΡΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΖΟΣ

Η τραγωδία με ένα μαθητή νεκρό και άλλους δύο τραυματίες που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο όπου γίνονταν εργασίες στον καυστήρα, έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη και την οργή των Γονέων και Κηδεμόνων κατά του υπουργείου Παιδείας «που αφήνει χωρίς χρηματοδοτήσεις τα σχολεία και δεν γίνονται όπως πρέπει οι επιδιορθώσεις και οι εργασίες» όπως τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας θυμώνει πολύ το γεγονός ότι φτάσαμε στο 2022 και ακόμη συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα έπρεπε να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και να μην φτάσουμε σήμερα να θρηνούμε έναν μαθητή», τονίζει σε δήλωση του στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του μαθητή.

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο ένας 11χρονος μαθητής έχασε ακαριαία τη ζωή του ενώ άλλοι δύο μαθητές της Α' και της Δ' δημοτικού τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν έπεσε πάνω τους μεταλλική πόρτα που εκσφενδονίστηκε από το ωστικό κύμα, πάνω στους μαθητές την ώρα του διαλείμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε έναν από τους δύο τραυματίες μαθητές η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, πολλές σχολικές αίθουσες βρίσκονται δίπλα σε λεβητοστάσια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. «Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι θα γίνει σε σχολεία που οι τάξεις βρίσκονται δίπλα σε λεβητοστάσια. Το είχαμε επισημάνει και παλαιότερα ως ένα από τα προβλήματα των σχολείων. Θα θρηνήσουμε δηλαδή κι άλλα παιδιά;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κοκονάς και συμπλήρωσε:

«Ακόμη περισσότερο μας θυμώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που αναφέρει ότι θα βρεθεί ο υπεύθυνος.Το υπουργείο είναι υπεύθυνο που αφήνει χωρίς χρηματοδοτήσεις τα σχολεία και δεν γίνονται όπως πρέπει οι επιδιορθώσεις και οι εργασίες. Η συντήρηση των σχολείων είναι στην αρμοδιότητα των δήμων αλλά δεν χρηματοδοτεί το υπουργείο».

Συγκλονισμένοι στο Δήμο αναζητούν υπεύθυνο

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος των Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανέφερε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνταν στο σχολείο εδώ και καιρό για την αλλαγή στο σύστημα θέρμανσης. «Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του μαθητή. Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του μικρού μαθητή. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους», είπε ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου, Γιώργος Νυχτοπάτης, στο σχολείο γίνονταν εργασίες για την αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου σε καυστήρα με γεωθερμία. Όπως είπε πρόκειται να πραγματοποιηθούν έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη του παλιού καυστήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο την ώρα της έκρηξης, «στο σχολείο βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα κατά τις σημερινές εργασίες».

https://youtu.be/2bCrKcXcnBI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL