Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Νίκος Φίλης / Άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας ο πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Φίλης / Άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας ο πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι 

screenshot Ant1

Σκληρή παρέμβαση από τον Νίκο Φίλη για το νέο περιστατικό υπέρμετρης αστυνομικής βίας, με θύμα έναν 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη που χαροπαλεύει καθώς αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη,

«Άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας, με θύμα και πάλι 16χρονο Ρομά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία» ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Στη διάρκεια της καταδίωξης, όπου σύμφωνα με τη καθιερωμένη αστυνομική αφήγηση υπήρξε απόπειρα εμβολισμού περιπολικού, το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Για 20€, μια σφαίρα στο κεφάλι... Να θυμίσω το έγκλημα με θύμα ένα άλλο παιδί, το μικρό Σαμπάνη στον Πειραιά, και τη φράση της οικογένειάς του “Δικεοσήνι”! Να θυμίσω επίσης ότι σήμερα είναι παραμονή της επετείου που εκτελέστηκε ένας άλλος 16χρονος από αστυνομικό όπλο, στα Εξάρχεια... Δεν πρόκειται λοιπόν για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη» σημείωσε. 

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε επίσης στο ότι όταν έγινε γνωστό το γεγονός, στη συζήτηση στον ΑΝΤ1 μαζί του ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από τη συνηθισμένη υπεκφυγή «θα δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας». «Μακάρι να σωθεί το παιδί -και θα περιμένουμε και την έρευνα!» υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL