Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ολυμπία Οδός -Πτώση βράχων / Απίστευτες δηλώσεις και μπαλάκι οι ευθύνες– Σιωπή από Καραμανλή (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολυμπία Οδός -Πτώση βράχων / Απίστευτες δηλώσεις και μπαλάκι οι ευθύνες– Σιωπή από Καραμανλή (βίντεο)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ -ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
screenshot

Δηλώσεις απείρου κάλλους έκανε ο Παναγιώτης Παπανικόλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, την ίδια ώρα που το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σιωπά για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, άρχισε να κομπιάζει όταν ρωτήθηκε εάν στο σημείο της Κακιάς Σκάλας στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και εάν υπήρξε αμέλεια από την Ολυμπία Οδό. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό δήλωσε ότι το σημείο από όπου έγινε η αποκόλληση και πτώση των βράχων «είναι έξω από το έργο παραχώρησης. «Είναι ψηλά στο βουνό. Έχουν γίνει εργασίες και έχουν μπει φράχτες από παλιά και εμείς το παρακολουθούμε, το επιθεωρούμε» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι  «πρέπει να γίνουν πρόσθετοι φράχτες».

«Αν από αυτόν τον βράχο είχε σκοτωθεί κάποιος, σε ποιον θα έκανε αγωγή;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. Και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Είναι έξω από το έργο παραχώρησης. Δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε μέρη που είνα έξω από το έργο μας. Χρειαζόμαστε κάποια εντολή για να το κάνουμε. Το παρακολουθούμε και το καταγράφουμε».

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα συρματοπλέγματα έχουν τοποθετηθεί από προηγούμενες εργολαβίες «δεν τα κατασκευάσαμε εμείς».

Στην ερώτηση «εάν χαλάσει ποιος θα το φτιάξει», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού απάντησε: «Θέλουμε εντολή από το δημόσιο. Έχουμε τη συντήρηση εντός των ορίων παραχώρησης του έργο. Το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι εκτός των ορίων της παραχώρησης κατά 100 μέτρα. Το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 03:28 και μετά

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες

Να σημειωθεί ότι από χθες Πέμπτη (1/12) ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε με δηλώσεις ότι: «είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, ειδικά όταν από την πτώση του βράχου κινδύνευσαν διερχόμενοι οδηγοί».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «το συμβάν και η εξέλιξή του θα πρέπει να μας οδηγήσει στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων. Παράλληλα ζήτησε:

-Να ληφθούν από τους παραχωρησιούχους επιπλέον μέτρα πρόληψης των καταστροφών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα και να θωρακιστούν επικίνδυνα σημεία πέριξ των οδικών αξόνων.

-Να θεσπιστεί η υποχρέωση άμεσης απόκρισης των παραχωρησιούχων στις νέες προκλήσεις των καιρών, με το δημόσιο να διατηρεί όχι τον ρόλο του παρατηρητή αλλά του ενεργού θεματοφύλακα της ασφάλειας των χρηστών και του δικαιώματος των ελεύθερων συγκοινωνιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL