Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Θεσσαλονίκη – Σμύρνη / Αναστέλλουν την πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη – Σμύρνη / Αναστέλλουν την πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση

ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τζάμπα πήγαν τα χαμόγελα και οι φωτογραφίες για την πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης Σμύρνης αφού η κυβέρνηση φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη ένα μεγάλο φιάσκο.

Η αδυναμία σχεδίου, η έλλειψη σοβαρού συντονισμού και η προχειρότερα έκαναν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης Σμύρνης, μακρινό όνειρο.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, ανεστάλη έως τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, δήλωσε ότι για την ελληνική εταιρεία είναι ασύμφορη αυτή η θαλάσσια γραμμή.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναστολή της σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «Η απόφαση αναστολής δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια. Είχε ως στόχο να φέρει ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη».

Και πρόσθεσε ότι «Ο κύριος λόγος για την απόφαση αναστολής είναι η έλλειψη υποστήριξης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τις διεθνείς χερσαίες μεταφορές θα έπρεπε να έχουν στηρίξει αυτή τη γραμμή».

«Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή  εκμετάλλευση  των αναγκαίων πολιτικών για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και όχι για την ουσία και τη μακροπρόθεσμη προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».

Αυτό σχολίασε η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με την αναστολή ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σμύρνης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε επίσης ότι «αντί για μόνιμες και σταθερές αναπτυξιακές πολιτικές, επιδίδονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων».

ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ίδια σημείωσε ότι «η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης Σμύρνης μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη μακροπρόθεσμα, αν συνοδευτεί με ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης οικονομικών, εμπορικών , πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων».

«Τέτοιο σχέδιο δυστυχώς δε διαθέτει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς οι μέρες και των δύο σύντομα τελειώνουν» ανέφερε καταληκτικά σε δήλωσή της η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL