Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί / Στο έλεος της αυθαιρεσίας των φροντιστηριούχων – Αναρμόδιο δηλώνει το υπουργείο Εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί / Στο έλεος της αυθαιρεσίας των φροντιστηριούχων – Αναρμόδιο δηλώνει το υπουργείο Εργασίας

Αίθουσα σχολείου

«Με το νόμο Χατζηδάκη είμαστε αναρμόδιοι για τις καταγγελίες στους εργασιακούς χώρους». Αυτό ομολόγησε κυνικά η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη στο προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, στη χθεσινή τους συνάντηση, στην οποία της κατήγγειλαν την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, καθώς και την παραβίαση της διδακτικής ώρας από συγκεκριμένη αλυσίδα φροντιστηρίων.

Όπως είπε η Α. Στρατινάκη στους εκπρόσωπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με τον νόμο Χατζηδάκη η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αυτονομηθεί ως Ανεξάρτητη Αρχή και άρα εκεί πρέπει πλέον να απευθύνουν τις καταγγελίες τους, καθώς το Υπουργείο Εργασίας είναι αναρμόδιο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει πως δυστυχώς η ομολογία Στρατινάκη αποτελεί πικρή δικαίωση για την Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σχετικά με τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. Θυμίζει δε τα όσα είχε υποστηρίξει όταν είχε αποφασιστεί η μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή:

«Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Η τερατώδης σύλληψη της διευθέτησης των ωρών εργασίας και της νομιμοποίησης (δήθεν μερικώς) του 10ωρου μέσω της κυριαρχίας των ατομικών συμβάσεων απαιτεί την εκθεμελίωση της κρατικής εποπτείας, ώστε κάθε καταγγελία για εργοδοτική αυθαιρεσία να μην μπορεί να ελεγχθεί. Με μια χειρουργική κίνηση ο Υπουργός Εργασίας μετατρέπει τον ΣΕΠΕ σε "Ανεξάρτητη Αρχή", γνωρίζοντας ότι η απομάκρυνση του Σώματος από το φυσικό του χώρο και η ανάθεση της εποπτείας σε πλήρως ελεγχόμενες από την κυβέρνηση – και εντελώς αποδυναμωμένες – δομές, θα μονιμοποιήσει το 10ωρο και τις απλήρωτες υπερωρίες ως τη μόνη πραγματικότητα στους χώρους εργασίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL