Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Βαξεβάνης για Novartis / Υπήρξε και τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας αλλά εξαφανίστηκε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαξεβάνης για Novartis / Υπήρξε και τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας αλλά εξαφανίστηκε

Δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη έξω από τα δικαστήρια
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την εξαφάνιση της τέταρτη προστατευόμενης μάρτυρα, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, η οποία είχε την κωδική ονομασία «Ευθυμία Παπανικολάου» ανέδειξε κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος, όπως επισημαίνει το documentonews.gr, απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου Ιπποκράτη Μυλωνά, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των συνηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκε στα όσα έχει καταθέσει -τρεις φορές η ίδια ενώπιον εισαγγελέων Διαφθοράς- προσθέτοντας ότι οι αναφορές σε αυτή είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης η «Ευθυμία Παπανικολάου», φέρεται να έχει καταθέσει ότι η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα «ξέπλενε» χρήματα μέσω της εταιρείας της για λογαριασμό της Novartis.

«Αυτή η μάρτυρας έχει εξαφανιστεί και τη βλέπουμε σε μια διάταξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας. Είχε καταθέσει ένα σωρό στοιχεία» σημείωσε ο δημοσιογράφος, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η εν λόγω προστατευόμενη μάρτυρας αναφέρεται στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Ά. Γεωργιάδη από την Οικονομική Εισαγγελία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου δήλωσε κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων προς τον Κ. Βαξεβάνη ότι έχει βρει έγγραφο με το οποίο ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας έδινε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση τις τρεις καταθέσεις της «Ευθυμίας Παπανικολάου» τον Ιούλιο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL