Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κώστας Βαξεβάνης / Να ελεγχθεί ποινικά η εισαγγελέας Τσατάνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Να ελεγχθεί ποινικά η εισαγγελέας Τσατάνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου

Ο Κώστας Βαξεβάνης
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νέες πληροφορίες τόσο για την Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου όσο και για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα σχετικά με τα «ξεχασμένα» έγγραφα στην υπόθεση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου έδωσε στο Ειδικό Δικαστήριο κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο ίδιος ζήτησε να ελεγχθεί και ποινικά η εισαγγελέας Τσατάνη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

«Υπάρχει ένα άλμα λογικής για την κα Ράικου. Ενώ η κα Ζαμανικά κάνει την αναφορά, η κα Ράικου υπερπηδάει το ενδεχόμενο να ήρθε στην κατοχή μας από οποιονδήποτε άλλο στην Ευελπίδων και πάει απευθείας στον Παπαγγελόπουλο» δήλωσε ο Κ. Βαξεβάνης σύμφωνα με το documentonews.gr ενώ πρόσθεσε ότι «ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ούτε με την κα Ράικου ούτε με την κα Τσατάνη». Παράλληλα δήλωσε ότι «δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου».

Στη συνέχεια ο Κ. Βαξεβανης αναφερόμενος στον μάρτυρα της υπόθεσης Λιακουνάκου Πίτερ Κόλεριτζ και τα μηνύματα που φέρεται να είχε λάβει από τον Θ. Λιακουνάκο σχετικά με τις κινήσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς την περίοδο που επικεφαλής ήταν η κα Ράικου τόνισε: «Ποιος διοικεί αυτή την εισαγγελία;».

Επίσης ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε ακόμη πως «αυτό που συνέβη με την κα Ζαμανίκα και την κα Ράικου έχει συμβεί και με άλλη ανακρίτρια την κα Μπράτη. Η Εισαγγελία της Διαφθοράς ξέχασε να στείλει ένα σημαντικό έγγραφο με το οποίο φαινόταν ιδιοκτήτης offshore εταιρείας ο Λιακουνάκος». «Έχουμε λοιπόν δύο περιστατικά που φαίνεται ότι η κα Ράικου δεν έκανε καλά τη δουλειά της» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Novartis και ΗΠΑ, ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Exactly όπου σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ρητή αναφορά στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ότι ο σύζυγος της κας Ράικου εντοπίστηκε να λαμβάνει εμβάσματα για το φάρμακο Diovan το οποίο εντασσόταν στο πρόγραμμα Exactly.

Επίσης, ο Βαξεβάνης αναφέρθηκε στην υπόθεση Βγενόπουλου. «Το 2012 στο περιοδικό Hot Doc είχαμε δημοσιεύσει και αποκαλύψει με στοιχεία, έγγραφα κτλ. ότι ο Βγενόπουλος είχε αποκτήσει μία Τράπεζα στην Κύπρο. Ο κ. Βγενόπουλος δανειοδοτούσε offshore δικών του εταιρειών και πήγαιναν και έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη MIG» ανέφερε ο Κ. Βαξεβάνης και πρόσθεσε ότι «ο Βγενόπουλος χορήγησε δάνεια 145 εκατ. ευρώ σε δύο offshore εταιρείες που είχε η Μονη. Με αυτά το Βατοπέδι αγόρασε ακίνητα που είχαν ανταλλαχθεί με ακίνητα του Δημοσίου αλλά και μετοχές του ΟΤΕ.

Αναφορικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ο Κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι «το 2012 ο Βγενόπουλος ξεκίνησε μία βιομηχανία μηνύσεων και μια αγωγή σε βάρος μου. Αθωώθηκα σε όλα και κατέθεσα σε βάρος του αγωγή. Το 2014 αφού έχω συγκεντρώσει ένα φάκελο στοιχείων πάω και τον καταθέτω στην Εισαγγελία για να ερευνηθεί. Ο Βγενόπουλος λίγο πριν έχει κάνει το εξής κόλπο: Έχει αυτομηνυθεί με σκοπό να κλείσει ο φάκελος στην Ελλάδα όπερ και εγένετο. Από το 2008 μέχρι που ψηφίστηκε ο νόμος που κουκουλώνει τα εγκλήματα του λευκών κολάρων η εφημερίδα συνέχισε να γράφει για αυτό το σκάνδαλο. Μια δημοσιογραφική έρευνα σχεδόν 10 χρόνων» υπογράμμισε ακόμη.

«Σε τρεις μέρες η κα Τσατάνη μελετά, γράφει συρράπτει και παραδίδει 821 σελίδες. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να γράψει αυτή την δακτυλογράφηση. Λέγεται Νόρμαλ Πέρεζ παγκόσμιο ρεκόρ δακτυλογράφος» σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης αναφορικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την κα Τσατάνη. «Γιατί το έκανε η κα Τσατάνη; Γιατί την κρίσιμη ημερομηνία που κατέθεσε αυτή τη διάταξη ήταν να εξεταστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος από Κύπριους. Όταν φτάνει η ανακριτική ομάδα των Κυπρίων, εμφανίζεται ο δικηγόρος του Βγενόπουλου και λέει δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα».

Πρόεδρος: Αυτό που θέλετε να πείτε είναι ότι εσπευσμένα βγήκε αυτή η διάταξη για να αθωωθεί ο Βγενόπουλος

Στο σημείο αυτό ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε από το Δικαστήριο να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα που κατέθεσε στο Δικαστήριο σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί από ποινικής πλευράς. «Η κα Τσατάνη ελέγχθηκε πειθαρχικά αλλά όχι ποινικά ζητώ από το Δικαστήριο να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα σε εισαγγελέα για να ερευνηθεί ποινικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαξεβανης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL