Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Πάτερ Αντώνιος / «Θα πέσετε από τα σύννεφα απ’ ό,τι θα βγει στο φως»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτερ Αντώνιος / «Θα πέσετε από τα σύννεφα απ’ ό,τι θα βγει στο φως»

Ο πάτερ Αντώνιος
INTIME

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», ισχυρίζεται ο πάτερ Αντώνιος που αρνείται τις κατηγορίες περί ασέλγειας.

Πρόκειται για δηλώσεις που επικαλείται το Star και υπενθυμίζει ότι την υπεράσπισή του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι. 

Στο μεταξύ, καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην ίδια περιοχή.

Ταυτόχρονα συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα, μόλις εντόπισαν ένα περίστροφο κλειδωμένο μέσα σε ένα συρτάρι, το οποίο φέρεται πως δεν ήταν δηλωμένο.

 Η υπεύθυνη της δομής συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτήριο που στεγάζεται η δομή. 

Σημειώνεται ότι η οικονομική αστυνομία, ελέγχει όλα τα οικονομικά της ΜΚΟ, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι κινήσεις της ΜΚΟ πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό. Εκεί επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Μετά τη δομή στον Κολωνό, έρευνες πραγματοποιήθηκαν χθες στις δομές στην Χίο, έπειτα στην Καλαμάτα και το μεσημέρι της Παρασκευής στα Ιωάννινα.

Στο επίκεντρο των ερευνών 15 άτομα

Στο μεταξύ η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα η έρευνα εστιάζει σε 15 άτομα που διοικούσαν την Οργάνωση.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL