Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C26.7°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.7°C25.1°C
4 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
23.0°C25.4°C
3 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C24.3°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
2 BF 32%
Κιβωτός του Κόσμου / Ξετινάζουν τα οικονομικά στοιχεία – Τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Ξετινάζουν τα οικονομικά στοιχεία – Τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Κιβωτός του Κόσμου
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Την πορεία του χρήματος και συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πού διοχετεύτηκαν τα, περίπου, 30 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισρεύσει στα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου από δωρεές ιδιωτών και τα 200.000 ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αναζητούν τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα των δωρεών διοχετεύονταν για τη λειτουργία των δομών της Κιβωτού και για τη διαβίωση των εκατοντάδων παιδιών που φιλοξενούνται ή είχαν διοχετευθεί σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών της δομής.

Για το λόγο αυτό στελέχη της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποιούν εφόδους σε όλες τις δομές του Κιβωτού με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην έρευνά τους. Την ίδια ώρα, είναι, πλέον, τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από δυο ενήλικα άτομα και έναν ανήλικο που εξετάζουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί.

Όσον αφορά στις πληροφορίες ότι πρώην στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου αφαίρεσε το περιεχόμενο από τραπεζική θυρίδα, το θέμα διερευνάται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά από σχετική ενημέρωση που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως μετέφεραν τραπεζικά στελέχη αρμοδίως στην Αρχή, μέλος  του προηγούμενου Δ.Σ. της Κιβωτού, επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και αφαίρεσε περιεχόμενο που εκτιμάται ότι ήταν μετρητά υπό τον φόβο του «παγώματος» των τραπεζικών λογαριασμών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL