Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα / Ράπισμα στην κυβέρνηση για την προσαγωγή του Νίκου Πηλού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα / Ράπισμα στην κυβέρνηση για την προσαγωγή του Νίκου Πηλού

ΠΗΛΟΣ χαμηλή ανάλυση
facebook

Ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα σύνορα της χώρας η είδηση της προσαγωγή ανθρώπου του Τύπου, καταδεικνύοντας την αλλεργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελευθερία του Τύπου. Η διεθνής οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα πήρε θέση για την προσαγωγή του Νίκου Πηλού και τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα με ανάρτησή τους στο Twitter, καταγγέλλουν την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ ο οποίος κρατήθηκε για 10 ώρες και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, χωρίς αποδείξεις, όπως τονίζουν, «για βία σε κρατικούς αξιωματούχους των οποίων η επιχείρηση επιβολής του νόμου».

Η διεθνής οργάνωση δημοσιογράφων ζητά εξηγήσεις από την αρχές για τον περιορισμό της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, απαιτώντας ταυτόχρονα να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του Νίκου Πηλού.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές που προχώρησε η αστυνομία την Τετάρτη κατά την επιχείρηση της στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας, προσήχθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός. Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στο σημείο για την καταγραφή των γεγονότων, κάνοντας ρεπορτάζ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τον συλλαμβάνουν παρά το γεγονός ότι είχε κάνει γνωστή την επαγγελματική του ιδιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL