Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Τροχαίο στη Βουλή / Άλλον έναν χρόνο στο «περίμενε» η οικογένεια του Ιάσονα - Νέα αναβολή στη δίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τροχαίο στη Βουλή / Άλλον έναν χρόνο στο «περίμενε» η οικογένεια του Ιάσονα - Νέα αναβολή στη δίκη

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε νέα αναβολή, για τις 31 Οκτωβρίου του 2023, οδηγήθηκε η δίκη για τo τροχαίο έγκλημα, με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

Ήδη έχουν περάσει 20 μήνες από όταν ο αστυνομικός, οδηγός παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα, στρίβοντας παράνομα και αντίθετα στον δρόμο, για να μπει στη Βουλή, ωστόσο η απόδοση της Δικαιοσύνης μετά την αναβολή φαντάζει κάτι μακρινό για την οικογένεια του 23χρονου.

Προ ημερών η αδερφή του Ιάσονα ζητούσε με επιστολή της το αυτονόητο εκφράζοντας την «οργή και θυμό» της οικογένειας. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά «ελπίζουμε και πιστεύουμε στα ελληνικά δικαστήρια και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο ενός ανθρώπου που βρήκε ένα ακινητοποιημένο εμπόδιο στο δρόμο του και ίσως να έχει ήδη κατηγορηθεί από κάποιους ότι έφταιγε κιόλας για το ότι πέθανε, για το ότι βρέθηκε εκεί, για το εάν δεν έγινε Σούπερμαν να πηδήξει πάνω από το σταματημένο όχημα να σωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός είχε παραβιάσει διπλή διαχωριστική αρκετά μέτρα πριν πραγματοποιήσει τη μοιραία στροφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ενώ γνώριζε πως έπρεπε να τηρήσει την διαδικασία που έχει οριστεί από την ΕΛΑΣ, η οποία επιτρέπει την είσοδο από την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας μόνο στα υπηρεσιακά οχήματα που φέρουν βουλευτή ή υπουργό και εφόσον υπάρχει τροχονόμος στο σημείο, δεν την έλαβε υπόψη του ώστε να εισέλθει στην Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Έτσι, το όχημα έστριψε αριστερά διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, χωρίς ηχητικό σήμα και ενώ δεν υπήρχε τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL