Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C23.1°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.0°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
23.2°C28.3°C
5 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
2 BF 88%
Βομβιστική επίθεση στην Πόλη / Γιατί επιστρέφει οδικώς η Ελληνίδα τραυματίας - Τι ισχύει για τα νοσήλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βομβιστική επίθεση στην Πόλη / Γιατί επιστρέφει οδικώς η Ελληνίδα τραυματίας - Τι ισχύει για τα νοσήλια

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
EPA/ERDEM SAHIN

Το παράδοξο να ζητούνται νοσήλεια σε κρατικά νοσοκομεία από θύματα τρομοκρατικής επίθεσης που βρέθηκαν στο σημείο για τουρισμό υπογράμμισε, μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που όρισε η οικογένεια της νεαρής Ελληνίδας που τραυματίστηκε κατά την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Πόλης.

«Με ενημέρωσε χτες κάποια στιγμή η οικογένεια ότι υπήρχε τρομερό πρόβλημα στην επικοινωνία, δεν μπορούσαν να μιλήσουν με το παιδί τους ... είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, έχει τραυματιστεί, αντιλαμβάνεστε το σοκ», είπε ο κ. Λύτρας. «Μέσω του υπουργείου Υγείας, η ανταπόκριση ήταν άμεση και επιστρέφει τελικά η κοπέλα. Νομίζω θα είναι 12.00-13.00 στην Ελλάδα. Στην αρχή ήταν να έρθει αεροπορικώς. Τελικά, για να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, θα έρθει οδικώς στη Θεσσαλονίκη».

Εξηγώντας το γιατί έχει αναλάβει συνήγορος της οικογένειας, ο κ. Λύτρας εξήγησε ότι «τα θύματα τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο δικαιούνται, όπως και στην Ελλάδα, αποζημίωση. Δεν είναι κάτι απλό το θύμα τρομοκρατικής επίθεσης που είχε πάει διακοπές».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε αναφορές που θέλουν την κοπέλα να σώθηκε από πολύ σοβαρότερο τραυματισμό επειδή ανάμεσα στο σημείο της έκρηξης και την ίδια παρεμβαλλόταν ένα άτυχο ζευγάρι, που σκοτώθηκε στην επίθεση. «Έχει ένα τραύμα στο πόδι της. Θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αφαιρεθεί το θραύσμα», όπως περιέγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την αντιμετώπιση που είχε στην Τουρκία, ο κ. Λύτρας σχολίασε ότι «όλοι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αν σου συμβεί το οτιδήποτε στην Τουρκία, έχεις πάντα το φόβο της ταλαιπωρίας. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αν θα ταλαιπωρηθείς, αν θα κρατηθείς». Μεταξύ άλλων, «της είπαν ότι θα πρέπει να καταβάλει όλα τα χρήματα για τη νοσηλεία η ίδια. Αντιλαμβάνεστε, ούτε χρήματα είχε, για διακοπές είχε πάει ... αν υπήρχε νοσηλεία, δεν θα την άφηναν να φύγει αν δεν πλήρωνε», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση δόθηκε από το προξενείο.

«Ακόμη δεν θα κάνουμε καμία ενέργεια, αλλά όλα τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών δικαιούνται κάποια αποζημίωση», επανέλαβε ο κ. Λύτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL