Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ / «Δεν ξεχνάμε τον Πέτρο» - Οργή για την ολιγωρία στην έρευνα για το εργατικό δυστύχημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ / «Δεν ξεχνάμε τον Πέτρο» - Οργή για την ολιγωρία στην έρευνα για το εργατικό δυστύχημα

ΗΣΑΠ δυστύχημα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το τραγικό εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, με θύμα τον 41χρονο εργοδηγό Πέτρο Γιάμαλη. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τιμώντας τη μνήμη του, θα προχωρήσουν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου σε συμβολική στάση εργασίας, με τους συρμούς να παραμένουν στις αποβάθρες των σταθμών για 10 λεπτά στις 11 το πρωί.

Παράλληλα οι συνάδελφοι του  θα μεταβούν  στον τόπο του δυστυχήματος, κοντά στον σταθμό «Ν. Ηράκλειο» της Γραμμής 1, για να αποδώσουν φόρο τιμής .

«Το Σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή, ζητάει και θα συνεχίσει με επιμονή, να διεκδικεί την απονομή Δικαιοσύνης  καθώς με οργή διαπιστώνουμε ολιγωρία στην πορεία των ερευνών, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά το θανατηφόρο δυστύχημα να μην έχει ξεκινήσει καν η δικαστική διαδικασία!» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται, με γεωμετρική πρόοδο. Βασική αιτία είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία μεθοδικά ξεθεμελίωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών» σημειώνει.

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν όχι μόνο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τους εργαζόμενους της, όχι μόνο δεν έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις των Συνδικάτων για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιο γεγονός, αλλά έχει θέσει το θέμα της ασφάλειας  χαμηλά στην ατζέντα της» καταγγέλλει το σωματείο. «Μάλλον το βόλεμα “των δικών μας παιδιών” είναι πιο σημαντικό» συμπληρώνει με νόημα. 

Τέλος, τονίζει πως ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, να απαιτήσουν να αναδιαμορφωθούν και να ενισχυθούν, πραγματικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών και να αρχίσουν να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς.

«Δεν ξεχνάμε τον Πέτρο! Τον κρατάμε ζωντανό μέσα μας και απαιτούμε δικαίωση για τον πρόωρο χαμό του!» καταλήγει το σωματείο ΗΣΑΠ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL