Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Αστυνομική βία / Δικαίωση για την οικογένεια Ινδαρέ - Κόλαφος η εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική βία / Δικαίωση για την οικογένεια Ινδαρέ - Κόλαφος η εισαγγελέας

Δημήτρης Ινδαρές
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πλήρης δικαίωση για την οικογένεια Ινδαρέ, που είχε καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για επίθεση κατά αστυνομικών και εξύβριση. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δυο γιους του, που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την ΕΛΑΣ κατά την επιχείρηση για την κατάληψη Ματρώζου στο Κουκάκι το 2019, αθώους λόγω αμφιβολιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαφος για το όργιο αστυνομικής καταστολής ήταν η εισαγγελέας της έδρας, η οποία πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. «Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν παταγώδη αποτυχία μιας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκλονιστική απολογία του, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές είχε περιγράψει τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του αφού τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του. «Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα» είχε τονίσει. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί είχαν «απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα ‘«έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω’». Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL