Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Καλάθι νοικοκυριού / Σόου Άδωνι Γεωργιάδη σε ζωντανή μετάδοση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλάθι νοικοκυριού / Σόου Άδωνι Γεωργιάδη σε ζωντανή μετάδοση

Άδωνις Γεωργιάδης σούπερ μάρκετ
(Γραφείο Τύπου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Με θεατρινισμούς και υφάκι, ο Άδωνις Γεωργιάδης έστησε σόου νωρίς το πρωί σε σούπερ μάρκετ για να πείσει ότι το λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού «λειτουργεί» κατά της ακρίβειας.

Συνοδευόμενος από κάμερες, που αποθανάτιζαν κάθε του κίνηση αφού η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης» είχε προαναγγελθεί με πρόσχημα ότι έχει τη χαμηλότερη τιμή «καλαθιού», ο υπουργός Ανάπτυξης «έβαζε στη θέση τους» σε ζωντανή μετάδοση κανάλια και δημοσιογράφους. «Δεν μιλάτε τώρα, σιωπή» έλεγε και γέλαγε χαιρέκακα επειδή η συγκεκριμένη αλυσίδα μείωσε ελάχιστα λεπτά την τιμή του κιλού στο κοτόπουλο.

Στη συνέχεια έστησε τις κάμερες απέναντί του και δήλωσε περιχαρής ότι «όσοι νομίζουν ότι το καλάθι δεν θα λειτουργήσει, κάνουν λάθος». Ωστόσο, τα στοιχεία που έδωσε τον διαψεύδουν. Από τα 644 προϊόντα που είχαν μπει την προηγούμενη εβδομάδα στο «καλάθι», οι καταναλωτές δεν είδαν μείωση στα 541 προϊόντα. Μάλιστα, 2 από αυτά, όπως παραδέχθηκε, πήραν και αύξηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε δε ότι το σόου θα έχει και συνέχειες, αφού όπως είπε κάθε Τετάρτη έως το τέλος του χειμώνα θα επισκέπτεται το σούπερ μάρκετ με τη χαμηλότερη τιμή «καλαθιού».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL