Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ / Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ / Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
(EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ)

Πανελλαδική απεργία-σταθμός αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση, στην οποία έχει καταδικάσει εκατομμύρια νοικοκυριά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι θα στείλουν δυναμικό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν άλλα ημίμετρα, απαιτώντας εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους που εξανεμίζει το εισόδημα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια» τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη».

ΓΣΕΕ

«Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το “μάρμαρο” ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ. «Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους» σημειώνει.

Στην απεργία συμμετέχει, υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, το σύνολο των συνδικάτων του δημοσίου τομέα, όπως η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στην εκπαίδευση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ στον χώρο της Υγείας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με γνώμονα την μέγιστη δυνατή ενίσχυση της φωνής διαμαρτυρίας, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας αποφάσισαν να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην αυριανή κινητοποίηση.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ ξεκινούν με στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας ως και τις 09.00, οπότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις οι απεργοί. Τα τελευταία οχήματα θα εξυπηρετήσουν επιβάτες ως και τις 21.00 το βράδυ, οπότε ακολουθεί δεύτερη στάση εργασίας.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζόμενων, το μετρό θα κινείται μεταξύ 9.30 – 15.00, ενώ ο ΗΣΑΠ και το τραμ μεταξύ 9.00 – 17.00. Εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ και εκκρεμεί η δικαστική απόφαση.

24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί, καθώς ο ΣΑΤΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν ΠΝΟ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Κλειστές θα παραμείνουν, επίσης, οι δύο προβλήτες της Cosco, καθώς στην απεργία συμμετέχει το σωματείο των λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ.

24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και 6ωρη στάση εργασίας η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο

Τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας ενώνουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο, οι οποίοι θα απεργήσουν αύριο Τετάρτη από τις 05.00 έως τις 05.00 της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις αντιδρούν στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση, ενώ καταγγέλλουν επίσης τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

Συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία

Με κεντρικό σύνθημα «να μην πληρώσει ξανά ο λαός», το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30, στα Προπύλαια

Στις 11.00, στα Χαυτεία, προγραμματίζουν συγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL