Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.5°C18.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.2°C17.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Σύσταση για εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σύσταση για εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών

Η Μαρία Θεοδωρίδου
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σύσταση να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή είναι ανοσοκατασταλμένα εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία.

Η ίδια προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά που δεν ανήκουν στις παραπάνω ομάδες είναι χαμηλός, σημείωσε ότι εφόσον υπάρχει σύμφωνη ιατρική γνώμη μπορούν και αυτά να εμβολιαστούν.

https://www.youtube.com/watch?v=My1MGdNdibU

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι ήδη η επιτροπή για τον εμβολιασμό των παιδιών έχει γνωμοδοτήσει θετικά στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στις ηλικίες 5-11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για το σύνδρομο long covid στα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση των επισκέψεων στα επείγοντα, ωστόσο επικαλούμενη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τις νέες υποπαραλλαγές τονίζοντας ότι για την ώρα δεν χρειάζεται να αναβαθμιστεί το επίπεδο επιτήρησής τους.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου και της γρίπης.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε από την πλευρά του ότι έχουν ήδη παραληφθεί τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 6 μηνών – 4 ετών και ότι οι γονείς θα ενημερωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείσουν ραντεβού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL