Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Παμπειραϊκή απεργία / Κοινός αγώνας ναυτεργατών-λιμενεργατών για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και αυξήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παμπειραϊκή απεργία / Κοινός αγώνας ναυτεργατών-λιμενεργατών για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και αυξήσεις

ναυτεργάτες λιμάνι Πειραιάς
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κοινό μέτωπο αγώνα συστήνουν ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και πληρώματα ρυμουλκών, που πραγματοποιούν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας, αυξήσεις στους μισθούς και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για τους λιμενεργάτες της Cosco είναι μάλιστα και εκδήλωση μνήμης, καθώς πέρυσι τέτοια μέρα σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας ο συνάδελφός τους Δημήτρης Δαγκλής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης είναι δεμένα σήμερα Τρίτη από  00:01 τα ξημερώματα έως τις 12 τα μεσάνυχτα τα πλοία της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

 

ναυτεργάτες λιμάνι Πειραιάς
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΗΣΑΠ και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί, ενώ στις 12 οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν τρισάγιο και εκδήλωση στη μνήμη του Δ. Δαγκλή στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΣΕΠ, στον χώρο όπου βρήκε τραγικό θάνατο και βρίσκεται η φωτογραφία του.

ναυτεργάτες λιμάνι Πειραιάς
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα σωματεία των ναυτεργατών της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων(ΠΕΑΘΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών απαιτούν την απόσυρση του αναθεωρημένου Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς.

Το σωματείο των λιμενεργατών της ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι αυτή τη μέρα δεν θα γίνεται διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ενώ ζητά την ένταξη όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους λιμενεργάτες και μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Στην απεργία συμμετέχει το συνδικάτο Μετάλλου και το σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Η κινητοποίηση των πληρωμάτων των Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών είναι πανελλαδική.

Την αλληλεγγύη του στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Πειραιά εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL