Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C20.7°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C20.7°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.9°C22.1°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C20.4°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.3°C
0 BF 67%
Α.Τ. Ομονοίας / Κατά Κούγια «επιπόλαιοι» αστυνομικοί παρασύρθηκαν από «φαντασίωση» της 19χρονης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α.Τ. Ομονοίας / Κατά Κούγια «επιπόλαιοι» αστυνομικοί παρασύρθηκαν από «φαντασίωση» της 19χρονης

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την υπερασπιστική γραμμή του ενός από τους δύο ειδικούς φρουρούς που διώκονται για βιασμό 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας παρέθεσε μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια στο κτίριο «υπάρχει μεν αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό εδρεύει στον 2ο και 3ο όροφο. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος στο παρελθόν ήταν αστυνομικό τμήμα, πλέον δεν είναι και έχουν μείνει κάποια υπόλοιπα εγκαταστάσεων. Εκεί στο ισόγειο ήταν τα αποδυτήρια».

Κατά την δική του οπτική, η νεαρή που κατήγγειλε «πράξη "περίεργου" βιασμού» κατά την διατύπωσή του. «Μία νεαρή κοπέλα πράγματι, 10 τη νύχτα, ήταν με τη φίλη της στην περιοχή του Θησείου. Μαζί με τη φίλη της πλησίασαν τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ως συνήθως σταματούν για να πάρουν κάποιες ανάσες με τις μηχανές τους και άρχισαν να τους φλερτάρουν. Μετά από λίγη ώρα, η μία από τις δύο κοπέλες έφυγε, η άλλη συνέχισε αυτό το φλερτ για πάρα πολλή ώρα. "Αντάλλαξε" facebook με όλους τους αστυνομικούς, αντάλλαξε τηλέφωνα. Τελικώς οι αστυνομικοί -οι δύο, εκ των οποίων τον ένα έχω την τιμή να υπερασπίζομαι- αποχώρησαν για να επιστρέψουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να πάρουν νέες εντολές, όπως συνήθως γίνεται».

«Μετά από μιάμιση ώρα», συνέχισε ο δικηγόρος του ενός εκ των αστυνομικών, «η κοπέλα αυτή πήγε μόνη της, με δική της πρωτοβουλία, επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε ότι βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις που βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα, σε μία καφετέρια. Κατέβηκαν τρεις αστυνομικοί και μιλούσαν μαζί. Σε μία στιγμή τους είπε "κοιτάξτε, μπορείτε να με ξεναγήσετε στο αστυνομικό τμήμα;". Όλα αυτά προκύπτουν από επικοινωνίες μέσω facebook και από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνονται οι κινήσεις της κυρίας. Πράγματι, οι αστυνομικοί έκαναν την επιπολαιότητα να πουν "πάμε, να σας ξεναγήσουμε"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι τότε «φωνάζοντας το ασανσέρ για να ανέβουν στον 2ο, 3ο όροφο, αυτή η αίθουσα είναι εγκαταλελειμένη, παλιά αποδυτήρια, απέναντι από το ασανσέρ. Λέει «-Εδώ τι είναι;», «-Είναι παλιά αποδυτήρια». «-Για να δω πώς είναι», λέει. Μπήκε μέσα, με τους τρεις αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Πράγματι, εκεί είναι η επιπολαιότητά τους και υπάρχει μια πειθαρχική παράβαση, γιατί εν ώρα υπηρεσίας είναι σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα αν ήταν υπηρεσία στο δρόμο είναι εκεί, κάνουν τη βάρδιά τους. Μπαίνουν και οι τρεις μέσα, ο ένας έφυγε. Μετά έφυγε και ο δεύτερος, αυτός που υπερασπίζομαι εγώ. Έμεινε ένας, ο νεαρότερος. Από ό,τι λέει στην κατάθεσή της, άρχισαν να φιλιούνται, χωρίς η κοπέλα να αντιδράσει. Ολοκλήρωσαν τις ερωτικές τους περιπτύξεις, χωρίς η κοπέλα ποτέ να πει τίποτε. Και στην κατάθεση λέει "ούτε βία μου άσκησε, τίποτα, αλλά εγώ κατάλαβα, επειδή ήταν αστυνομικό τμήμα, ότι έπρεπε μόνη μου να ολοκληρώσω τη σχέση μου μαζί του"».

Υποβάθμισε εξάλλου τόσο την δίωξη όσο και τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση, υποστηρίζοντας ότι «η μεταχείριση των αστυνομικών εκ μέρους του εισαγγελέα (ίσως του αυστηρότερου που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στην εισαγγελία Αθηνών) και από τον κύριο Ανακριτή ... ήταν τυπική. Η κοπέλα, να σας το πω απλά, ικανοποίησε μια φαντασίωσή της», ενώ για την ιατροδικαστική εξέταση είπε ότι «έγινε, δεν βρέθηκε ούτε ένας μώλωπας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει οι αστυνομικοί να κριθούν πειθαρχικά, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την πράξη του βιασμού», υποστήριξε ο κ. Κούγιας, ενώ απαντώντας σε σχετικό σχόλιο είπε «όχι βέβαια» για την πιθανότητα να απομακρυνθούν από την ΕΛΑΣ. «Για ποιο λόγο να απομακρυνθούν από το Σώμα; Εσείς λάθη δεν κάνατε στη ζωή σας; Ενάμιση χρόνο οι αστυνομικοί αυτοί υπηρετούν στο πιο ευαίσθητο μέρος της Αθήνας, της Ελλάδας, την Ομόνοια. Έκαναν ένα λάθος, νεαρά παιδιά. Και επειδή υπέκυψαν στη φαντασίωση μιας κοπέλας -και κρίθηκαν όπως κρίθηκαν- θα πρέπει να απομακρυνθούν από το Σώμα;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL