Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας / Ελεύθεροι οι αστυνομικοί – Ρίχνουν ευθύνες στην 19χρονη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας / Ελεύθεροι οι αστυνομικοί – Ρίχνουν ευθύνες στην 19χρονη

ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί που κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή, αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως δέχθηκαν «πρόσκληση» από την κοπέλα, ενώ οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους υποστηρίζουν ότι υπήρχε πλήρη συναίνεση της καταγγέλλουσας καθ' όλη τη διάρκεια. Ωστόσο, ενοχοποιητική εναντίον τους είναι η ιατροδικαστική έκθεση της 19χρονης κοπέλας αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που είναι στη διάθεση των Αρχών.

Ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν για τους δύο κατηγορούμενους τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε όταν γυρίσαμε, σε διπλανή καφετέρια. Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα» φέρονται να είπαν στον ανακριτή.

 Όπως φαίνεται να ισχυρίζονται οι ένστολοι, την ώρα που εισήλθαν στο τμήμα και περίμεναν το ασανσέρ , η 19χρονη τους είπε να μην ανέβουν επάνω, αλλά να πάνε σε ένα δωμάτιο που είχε δει στο ισόγειο. «Μας είπε ότι της αρέσουν οι στολές και ότι είναι 'ανοιχτή'» είπαν προκλητικά.

Το πρωί πριν οι δύο αστυνομικοί ξεκινήσουν την απολογητική διαδικασία, η καταγγέλλουσα έδωσε κατάθεση κατά την οποία φαίνεται να επιβεβαίωσε όσα έχει ήδη δηλώσει στις αρχές. Κατά την διάρκεια της κατάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε να περιγράψει με όση ακρίβεια μπορούσε, τις συνθήκες του περιστατικού, και συγκεκριμένα εάν απειλήθηκε, εάν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την επαφή, εάν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν ήθελε, εάν αντιστάθηκε και άλλα που αφορούν παραμέτρους για την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Η γυναίκα φέρεται να τόνισε πως ένιωσε σφοδρό φόβο και πανικό επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν. Συμπλήρωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρότι η πόρτα του χώρου ήταν ανοιχτή και μπορούσε να φύγει, εκείνη είχε «παγώσει» και δεν μπορούσε να κινηθεί.

Παράλληλα φαίνεται να διευκρίνισε ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL