Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Αλέξανδρος Νικολαΐδης / Συγκίνηση και οδύνη στο τελευταίο αντίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξανδρος Νικολαΐδης / Συγκίνηση και οδύνη στο τελευταίο αντίο

ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαϊδη χθες Παρασκευή σε ηλικία 43 ετών, η κηδεία του οποίου τελείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο έδωσε σκληρή μάχη για δύο χρόνια με το καρκίνωμα nut, αλλά νικήθηκε και «έφυγε» από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη, και δύο παιδιά.

ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, έφτασε το φέρετρο με τη σορό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Πριν από λίγο έφτασε για να παραστεί στην κηδεία και να πει το ύστατο χαίρε στον αξέχαστο αργυρό Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.  

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην τελευταία του ανάρτηση στα social media είχε γράψει: "Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα".

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Ναό από τις 15:00.

TΣΙΠΡΑΣ ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Ακολουθεί η εξόδιος ακολουθία στις 16:00 και, κατόπιν, ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΗΔΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έκανε αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε ο εκλιπών εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε στο ενεργητικό του διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών (τάε κβον ντο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν τα δύο αργυρά του Ολυμπιακά μετάλλια να βγουν σε δημοπρασία: «το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Γιατρός Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Πιο πολύ μας έδινε κουράγιο παρά του δίναμε»

Ο θωρακοχειρουργός, Κώστας Ηλιάδης, εκ των ιατρών του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μίλησε το Σάββατο για τη «μάχη» που έδωσε ο αθλητής, τονίζοντας πως «πιο πολύ μας έδινε κουράγιο παρά του δίναμε».

Αναλυτικά, σε σχετικές δηλώσεις του στο OPEN, ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη είπε: «Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και εν μέσω κορονοϊού». Σχετικά με τη σπάνια μορφής καρκίνου από την οποία έπασχε ο αθλητής, ο Κώστας Ηλιάδης ανέφερε ότι το καρκίνωμα nut «δεν υπακούει στις χημειοθεραπείες, το στάδιο ήταν προχωρημένο όταν διαγνώστηκε, υποχώρησε η νόσος, χειρουργήθηκε, έγιναν χειρουργεία, τα πράγματα στον θώρακα πήγαν καλά, αλλά υπήρχαν μεταστάσεις».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, ήξερε πολύ καλά ότι τα πράγματα ήταν σε μια άνιση μάχη, ήταν απόλυτα καταδεκτικός με τις θεραπείες. Με το ψυχικό σθένος έδινε κουράγιο για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούσαμε […] Έδωσε μαθήματα ζωής και σε εμάς, η σύζυγός του ήταν πάντα δίπλα του, ήταν ένθερμος στο να δεχθεί όλα όσα γίνονταν σε θεραπείες, εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι πιο πολύ μας έδινε κουράγια παρά του δίναμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL