Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.0°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C16.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
4 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C14.9°C
0 BF 77%
Άρειος Πάγος – Siemens / Εξετάζεται αναίρεση για την αθώωση των εμπλεκόμενων στα «μαύρα ταμεία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρειος Πάγος – Siemens / Εξετάζεται αναίρεση για την αθώωση των εμπλεκόμενων στα «μαύρα ταμεία»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ SIEMENS

Μετά την έκρηξη οργής που προκάλεσε η αθώωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου αλλά και σχεδόν όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Siemens, λόγω παραγραφής των αδικημάτων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα εξετάσει ενδεχόμενο αναίρεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της δευτεροβάθμιας δικαστικής απόφασης για τα «μαύρα ταμεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει ζητήσει την απόφαση προς εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση, που ενδεχόμενα να οδηγήσει στην επανεξέταση της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει, ήδη, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις χρονικές καθυστερήσεις που οδήγησαν σε παραγραφή την πλειοψηφία των διερευνώμενων πράξεων.

Συγκεκριμένα ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά με ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL