Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Η βία που δεν βλέπει ο δήμαρχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η βία που δεν βλέπει ο δήμαρχος

Ο Κώστας Μπακογιάννης
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, ζήτησα από την αντιπολίτευση να καταδικάσουμε τη βία και την απειλή χρήσης βίας. Όχι μόνο στον Στρέφη και στο μετρό στα Εξάρχεια, αλλά και στο παρκάκι της Κύπρου και Πατησίων και όπου αλλού. Εμείς σε τέτοια ζητήματα είμαστε πάντοτε ξεκάθαροι και ήθελα να πιστεύω ότι το ίδιο θα έκανε και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι θα συμφωνούσαμε όλοι πως καταδικάζουμε τη βία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς, το μπούλινγκ και πως όλοι οι εργαζόμενοι στα έργα του δήμου έχουν το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια. Αλλά μάταια. Προς μεγάλη μου απογοήτευση, ουδείς ανταποκρίθηκε. Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και αναγκαίες σε μια Δημοκρατία. Αλλά όχι όταν μιλάμε για τα αυτονόητα».

Το παραπάνω δακρύβρεχτο κείμενο έγραψε το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος της Αθήνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, παραπονούμενος για την άρνηση της προοδευτικής αντιπολίτευσης να συνυπογράψει την αντίληψή του περί βίας και δημοκρατίας. Μια αντίληψη που στοχοποιεί τους πολίτες που υπερασπίζονται τον δημόσιο και τον κοινωνικό χώρο ενάντια στην επέλαση οικονομικών συμφερόντων που με την προστασία των αστυνομικών Αρχών επιτίθενται στα εναπομείναντα τετραγωνικά πράσινου. Μόνο που, για κακή τύχη του κυρίου Μπακογιάννη, την ώρα που αυτός πληκτρολογούσε στον υπολογιστή του την κατσάδα στις αριστερές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή δεν καταδικάζουν τη βία των πολιτών, τα ΜΑΤ τρομοκρατούσαν, ξυλοκοπούσαν και έσερναν στα κρατητήρια πολίτη που έτυχε να βρεθεί στο διάβα τους και τόλμησε να υπερασπιστεί ένα θύμα των γνωστών αστυνομικών επελάσεων στον Λόφο του Στρέφη και γενικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μιλάμε για τεράστια επιτυχία του δημάρχου που κατάφερε να συμπέσει η ανάρτησή του με ακόμα ένα περιστατικό άγριας και προκλητικής βίας από μια αστυνομία που το τελευταίο διάστημα συμπεριφέρεται στα Εξάρχεια σαν στρατός κατοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL