Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Ανοιχτή Πόλη / Ο Μπακογιάννης αντί να καταδικάσει την αυθαιρεσία των αστυνομικών κατηγορεί τους κατοίκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη / Ο Μπακογιάννης αντί να καταδικάσει την αυθαιρεσία των αστυνομικών κατηγορεί τους κατοίκους

Λόφος Στρέφη
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Σαθρό» χαρακτήρισε το αφήγημα του Δημάρχου της Αθήνας, η Ανοιχτή Πόλη, καθώς όπως υπογραμμίζει ο Κώστας Μπακογιάννης προβάλλει ανεστραμμένα ότι η βία ασκείται από τους δημότες που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της διαμαρτυρίας απέναντι στις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Όμως η αλήθεια γρήγορα φάνηκε, αφού «λίγα λεπτά μετά, το ίδιο βράδυ, κρανοφόροι που εκτελούσαν περιπολίες στο λόφο του Στρέφη, τρομοκρατώντας όσους περίοικους έκαναν χρήση του χώρου για την άθληση ή την αναψυχή τους, ξυλοκόπησαν και ακολούθως συνέλαβαν άντρα που βρισκόταν με τα παιδιά του στο ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ».

Η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη σημειώνει πως «τα διαθέσιμα βίντεο είναι αποκαλυπτικά για την προκλητικότητα και την αυθαιρεσία των ενεργειών των αστυνομικών οργάνων. Είναι η ίδια αυθαιρεσία, με την οποία τόσο ο λόφος του Στρέφη όσο και η πλατεία Εξαρχείων έχουν εδώ και εβδομάδες αποκλειστεί με διμοιρίες από τους κατοίκους, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον ελεύθερο χώρο τους και απαγορεύοντας το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε νομιμότητα» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτες ο Κώστας Μπακογιάννη ζήτησε από την αντιπολίτευση να «καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τη βία σε βάρος εργαζομένων στο Λόφο του Στρέφη».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «Θέλω να ζητήσω να τοποθετηθούμε όλοι ξεκάθαρα. Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και αναγκαίες σε μια δημοκρατία. Ζητώ, όμως, να καταδικάσουμε τη βία και την απειλή της βίας. Όχι μόνο στον Στρέφη, στα Εξάρχεια στον σταθμό του Μετρό, αλλά και στην Κύπρου και Πατησίων, και όπου αλλού. Εμείς σε τέτοια ζητήματα είμαστε πάντοτε ξεκάθαροι ενάντια στο μίσος και τη βία, από όπου κι αν προέρχονται. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι καταδικάζουμε τη βία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς το μπούλινγκ. Να συμφωνήσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα έργα του δήμου έχουν το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια».

«Είναι μεγάλος ο πειρασμός να μπει κανείς σε μία αντιπαράθεση για τον Λόφο του Στρέφη. Σε μια λογική “εμείς ή εσείς”, να σταθεί στις εκφράσεις που ακούστηκαν περί τρομοκρατίας», υποστήριξε ο Κ. Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL