Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Πανεπιστημιακή αστυνομία / «Σουρεαλισμός» - Τα αιχμηρά ρεπορτάζ από τη Γαλλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή αστυνομία / «Σουρεαλισμός» - Τα αιχμηρά ρεπορτάζ από τη Γαλλία

Η πανεπιστημιακή αστυνομία έξω από την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σουρεαλιστικά χαρακτηρίζει τα όσα συμβαίνουν με την πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα, το France 24 το οποίο αναδημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γαλλικό δημοσίευμα περιγράφει εν συντομία κάποια από τα περιστατικά που έχουν συμβεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι ανεπαρκείς δαπάνες του κράτους για την Παιδεία αποτελούν μακροχρόνια ανησυχία στην Ελλάδα».

Παράλληλα, χαρακτηρίζοντας την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας «ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο» ζήτημα στην Ελλάδα, το γαλλικό δημοσίευμα κάνει αναφορά στη δικτατορία στη χώρα και την εξέγερση του 1973 στο Πολυτεχνείο.

«Περαιτέρω οργή προκλήθηκε αυτό το μήνα όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια φοιτητικής συναυλίας στο Αριστοτέλειο», σημειώνει το France 24 ενώ δημοσιεύει δηλώσεις από εργαζόμενους και φοιτητές στο ΑΠΘ σημειώνοντας ότι «η παρουσία της αστυνομίας διαταράσσει την καθημερινή ζωή στην πανεπιστημιούπολη».

Επιπλέον φιλοξενεί και τις δηλώσεις του επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Τσαϊρίδη, σύμφωνα με τις οποίες «το να έχεις μια αστυνομική μονάδα να φυλάει άλλη δύναμη της αστυνομίας είναι σουρεαλιστικό».

Ακόμη το France 24, μεταξύ άλλων δηλώσεων δημοσιεύει και αυτές του καθηγητή Σωτήρη Σωτηρόπουλου, ο οποίος επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια άναρχη δύναμη που δημιουργεί κλίμα φόβου. Τα μαθήματα δεν μπορούν να γίνονται υπό κλίμα φόβου. Είναι ένας κίνδυνος για τη σωματική και ψυχική μας ασφάλεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL