Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Πεδίον του Άρεως / Τα δύο τραγικά περιστατικά που δημιουργούν ανησυχία για την ασφάλεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πεδίον του Άρεως / Τα δύο τραγικά περιστατικά που δημιουργούν ανησυχία για την ασφάλεια

Πεδίον του Άρεως
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως αναδεικνύει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με αφορμή τα δύο τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη, αλλά και την επιλογή της διοίκησης Πατούλη να υπογράψει σύμβαση με ανάδοχο εταιρία για την φύλαξή του.

Όπως τονίζει η Δύναμη Ζωής σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε νεκρός, κρεμασμένος σε δένδρο, στην περιοχή κάτω από το Φυτώριο, άνδρας αγνώστων στοιχείων. Νωρίτερα, κοντά στο άγαλμα της Αθηνάς, είχε εντοπιστεί από περαστικούς σοβαρά τραυματισμένος,  67χρονος δικηγόρος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, στις 9 Μαΐου φέτος, είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο ίδιο σημείο.

Τα παραπάνω δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και ερωτήματα για το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών στον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας.

Μάλιστα η Δύναμη Ζωής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου υπογραμμίζει «ότι μετά από... 3 χρόνια στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μόλις την 1η Σεπτεμβρίου 2022, η Διοίκηση Πατούλη υπέγραψε Σύμβαση με Ανάδοχο εταιρία για την φύλαξη του Πεδίου Άρεως».

Όπως τονίζει η περιφερειακή παράταξη «όλο αυτό το διάστημα το Πάρκο ήταν υποτυπωδώς φυλασσόμενο (με απ' ευθείας αναθέσεις, εννοείται), γεγονός που ενδεχομένως άνοιξε την όρεξη στα κυκλώματα της παραβατικότητας. Σημειώνουμε επίσης ότι κι αυτή η Σύμβαση είναι μόλις ετήσιας διάρκειας, ενώ στην Διοίκηση Πατούλη είχε παραδοθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, οργανωμένη τριετής Σύμβαση. Άρα επιβάλλεται η άμεση προκήρυξη νέου διαγωνισμού, με τριετή διάρκεια και με σύγχρονες οικολογικές προδιαγραφές (πχ ποδήλατα για τους φύλακες, αντί για αυτοκίνητα, κ.α.)» προσθέτει.

«Η υπόθεση της ασφάλειας στο Πάρκο είναι μείζον ζήτημα και στο παρελθόν, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε καταφέρει, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της ΕΛ.ΑΣ, να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσει οργανωμένη, για μικροπαραταξιακούς λόγους, παραπληροφόρηση» επισημαίνει.

«Σήμερα τραγικά γεγονότα και όχι εμπαθείς κατηγορίες, επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» τονίζει καταληκτικά η Δύναμη Ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL