Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
ΟΑΣΘ / Καταγγελία - Δεν άφησαν έγκυο με παιδί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΑΣΘ / Καταγγελία - Δεν άφησαν έγκυο με παιδί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο

ΟΑΣΘ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Την ολιγωρία, την ταλαιπωρία και τη δυσκολία που πέρασε μία έγκυος μητέρα με καροτσάκι στο οποίο ήταν το 15μηνών παιδάκι της, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΘ αρνήθηκε να την επιβιβάσει καταγγέλλει 29χρονη από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως η ίδια περιέγραψε στο voria.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην οδό Βασ. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, όταν η 29χρονη επιχείρησε να ανέβει στο λεωφορείο της γραμμής 5 ή 6 (λόγω της σύγχυσης δεν συγκράτησε τη λεωφορειακή γραμμή). Η έγκυος ανέφερε ότι το λεωφορείο σταμάτησε, ωστόσο, η πόρτα εισόδου ήταν μπροστά σε κολονάκι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιβαστεί με το καροτσάκι.

Τότε η 29χρονη κατευθύνθηκε στην μπροστινή πόρτα του οδηγού, ζητώντας του να μετακινήσει λίγο το λεωφορείο για να μπορέσει να ανέβει. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός της ανέφερε ότι για να επιβιβαστεί θα πρέπει να διπλώσει το καρότσι του παιδιού.

«Αυτό ήταν δύσκολο να γίνει γιατί το καρότσι μου δεν διπλώνει. Αλλά εκτός αυτού, είμαι επτά μηνών έγκυος και προφανώς ήταν αδύνατο να πάρω το 15 μηνών παιδί μου αγκαλιά και να διπλώνω ταυτόχρονα το καροτσάκι. Όλα αυτά τα είπα στον οδηγό αλλά μάταια», σημείωσε η 29χρονη. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή χωρούσε το καρότσι καθώς δεν ήταν γεμάτο από κόσμο.

Ο οδηγός αποχώρησε και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του, χωρίς να έχει επιβιβαστεί η μητέρα με το μωρό της.

Η 29χρονη αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με το Τμήμα Παραπόνων του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας το περιστατικό. «Από εκεί μου ανέφεραν ότι το λάθος του οδηγού ήταν μόνο ότι σταμάτησε μπροστά σε κολονάκια», σημειώνει η 29χρονη, η οποία προχώρησε σε καταγγελία και στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όταν έφτασε στο κέντρο.

Η ιστοσελίδα Voria.gr επικοινώνησε με τον ΟΑΣΘ, ο οποίος επισημαίνει ότι διερευνά το περιστατικό και πως εκκινεί τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL