Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου / Υπό διάλυση η φοιτητική εστία – Κραυγή αγωνίας των φοιτητών (Φωτογραφίες)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου / Υπό διάλυση η φοιτητική εστία – Κραυγή αγωνίας των φοιτητών (Φωτογραφίες)

Φοιτητική εστία Κούκου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Χειρότερη από ποτέ είναι η κατάσταση στην φοιτητική εστία Κούκου, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως καταγγέλλουν οι εστιακοί φοιτητές. Σε μια ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας, ο Σύλλογος Οικοτρόφων της εστίας κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία των πρυτανικών αρχών και του υπουργείου Παιδείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για εσκεμμένη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας από την κυβέρνηση.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές. Προβλήματα, που όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά προσβάλλουν ακόμη και την αξιοπρέπεια τους. Τουλάχιστον απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, παντελώς ανύπαρκτη συντήρηση, σάπια κουφώματα, γυμνά καλώδια στους διαδρόμους, υγρασία στα δωμάτια.

Φοιτητική Εστία
Φοιτητική Εστία

Οι εστιακοί φοιτητές αναφέρουν ακόμη ότι τα ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους, καθώς μεταξύ τους είναι άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα υγείας. Επίσης, θέρμανση δεν υπάρχει, ζεστό νερό έχει μόνο 2 ώρες την ημέρα για 103 φοιτητές, ενώ τα διαθέσιμα πλυντήρια δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Φοιτητική Εστία
Φοιτητική Εστία

Ανεπαρκές είναι το προσωπικό καθαριότητας, ενώ δεν υπάρχει προσωπικό 24ωρης φύλαξης. Η έλλειψη αναλώσιμων και επίπλων (κρεβάτια, στρώματα, γραφεία, λάμπες, ψυγεία, χρώματα κ.λπ.) αναγκάζει τους φοιτητές να τα αγοράζουν με δική τους δαπάνη. Επίσης, δεν υπάρχουν πυρασφάλεια και έξοδοι κινδύνου στα κτίρια.

Φοιτητική Εστία
Φοιτητική Εστία

«Παρόλα αυτά, μετά από αμέτρητες κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει στις αρμόδιες αρχές του πανεπιστημίου, μας έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο πως αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην φοιτητική εστία. Η διοίκηση του πανεπιστημίου αποποιείται τις ευθύνες της “πετώντας το μπαλάκι” στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση. Στην ίδια γραμμή κινείται υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση που επιλέγει να σπαταλήσει δημόσιο χρήμα σε άλλους τομείς (βλ. πανεπιστημιακή αστυνομία), ενώ ταυτόχρονα σχεδόν όλες οι φοιτητικές εστίες της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης» τονίζει ο Σύλλογος Οικότροφων της φοιτητικής εστίας Κούκου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL