Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.2°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C20.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.7°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.2°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
0 BF 60%
Ζωγράφου / Τραυματίας από αστυνομικά πυρά στην Πολυτεχνειούπολη - Τι λέει η ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωγράφου / Τραυματίας από αστυνομικά πυρά στην Πολυτεχνειούπολη - Τι λέει η ΕΛΑΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ παραθέτει την επίσημη εκδοχή του αιματηρού συμβάντος στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, κατά την διάρκεια μεγάλης επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων στις παλιές φοιτητικές εστίες.

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρει η ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Όσον αφορά το αιματηρό συμβάν, υποστηρίζεται ότι «στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν διευκρινίζεται η αιτία που η αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο της. Οι διαρροές που είχαν προηγηθεί αναφέρονταν σε «επίθεση με κατσαβίδι», ωστόσο η πρώτη επίσημη εκδοχή αποφεύγει κάθε αναφορά.

Αντίθετα, αφενός γίνεται εκτενής αναφορά στο προφίλ του θύματος «4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά» και ταυτόχρονη αναφορά στην μεταφορά του θύματος των πυρών και της αστυνομικού που τον πυροβόλησε σε νοσοκομείο: «ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», λέει η ανακοίνωση.

«Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση», καταλήγει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που έκαναν λόγο επίσης για σύλληψη του αδερφού και της μητέρας του σεσημασμένου ατόμου.

Σημειώνεται ότι οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης δεν χρησιμοποιούνται από το ΕΜΠ, που είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι ότι σχεδιάζει να τις ανακαινίσει.

Για το λόγο αυτό, είχε αναρτηθεί και σχετικό έγγραφο του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΜΠ που ενημέρωνε ότι «για το ακαδ. Έτος 2021-2022 οι φοιτητές δεν έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την παροχή δωρεάν στέγασης στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου του ΕΜΠ, λόγω της πλήρους ανακαίνισης της εστίας, η οποία έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει μέσα στο έτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL