Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Φράουλες και αίμα στην Πολυτεχνειούπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φράουλες και αίμα στην Πολυτεχνειούπολη

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιχείρηση ναρκωτικών στην Πολυτεχνειούπολη χθες. Γιατί τα πανεπιστήμια είναι χώροι ανομίας.

Ανεπισήμως, μια αστυνομικός πυροβόλησε στα πόδια άνθρωπο εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Επισήμως, δηλαδή από το στόμα της ΕΛ.ΑΣ., η ένστολη ένιωσε... αδιαθεσία, πήγε να φύγει -από την αστυνομική επιχείρηση;-, φοβήθηκε πως θα της επιτιθόταν με κατσαβίδι ένας διερχόμενος -κατσαβίδι, άρα ληστεία, άρα «πρεζάκι»- και τον πυροβόλησε στα πόδια.

Αποκωδικοποίηση: αδιαθεσία στις γυναίκες σημαίνει ότι έχουν περίοδο. Μπορεί να ήταν ορμονική η αντίδραση, δεν ξέρεις ποτέ. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Για άλλη μια φορά είναι πίσω από την εποχή μας.

Μετά η ΟΠΚΕ έκανε γης μαδιάμ τα δωμάτια των φοιτητών στις εστίες. Μιλάμε για λεηλασία, για ζημιές. Έσπασαν πόρτες, πιθανότατα προκάλεσαν και υλικές ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία των φοιτητών. Πάντως, το χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο για να ζει η Κεραμέως το γκανγκστερικό της όνειρο περί νόμου και τάξης. Εγώ το λέω: σε λάθος υπουργεία τους βάλανε τον καθένα και την καθεμία.

Το αφήγημα για τα ναρκωτικά εντός του πανεπιστημίου είναι λίγο πιο γελοίο από εκείνο με την ΑΣΟΕΕ και τα όπλα του συριακού στρατού. Απλώς («απλώς») θέλουν να φέρουν το ΑΠΘ στην Αθήνα. Αλλά σφαίρες; Τραυματισμό πολίτη;

Τι θα ακολουθήσει; Συλλήψεις, εξορίες, βασανιστήρια και τανκ; Ντροπή. Ντροπή, γιατί μέχρι πριν από πολύ λίγα χρόνια είχαμε Δημοκρατία. Τώρα δεν έχουμε. Έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Ο φασισμός δεν κέρδισε για πρώτη φορά στην Ιταλία, κέρδισε στην Ουγγαρία και ακολουθήσαμε κι εμείς.

Σφαίρες εντός του πανεπιστημίου λοιπόν. Πράγματα ανήκουστα. Ανήκουστα! Ένα σοκ που σε διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Μια αστυνομία που δεν φοβάται καμία επίπτωση. Γιατί επιπτώσεις πλέον δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο ένας δρόμος κι αυτός είναι ο δρόμος της κυβέρνησης. Γιατί τον άλλον, εκείνον που ρίχνει κυβερνήσεις, τον έχουμε ξεχάσει.

Και να σας πω κάτι; Εμείς φταίμε για τις σφαίρες στην Πολυτεχνειούπολη. Τους επιτρέψαμε να φτάσουν μέχρι εδώ. Εμείς που την προηγούμενη δεκαετία την περάσαμε ρίχνοντας τη μία κυβέρνηση μετά την άλλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL